DOCdata: Optical Disc de France S.A. krijgt surseance van betaling teneinde reorganisatie mogelijk te maken

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 02/12/2004 07:53
DOCdata N.V. maakt bekend dat de handelskamer van de rechtbank (‘Tribunal de Commerce’) van Chaumont (Frankrijk) vandaag heeft besloten om in te stemmen met het door de directie van Optical Disc de France S.A. te Langres (DOCdata Frankrijk), een 100% deelneming van de DOCdata groep, ingediende verzoek tot het verlenen van surseance van betaling aan Optical Disc de France S.A. De President van de rechtbank van Chaumont heeft per direct Maître Yves-Jérôme Krebs benoemd tot bewindvoerder.

Volgens de directie van DOCdata Frankrijk is de surseance van betaling noodzakelijk omdat de sterke omzetdaling die is opgetreden in zowel 2002 als 2003, ook in 2004 heeft doorgezet. Hierdoor blijven de activiteiten van de vennootschap verliesgevend en heeft de herstructurering die in de loop van de tweede helft van het jaar 2003 is ingezet niet het beoogde effect opgeleverd. De vennootschap is derhalve genoodzaakt om een verdere herstructurering door te voeren. De directie van DOCdata Frankrijk is van mening dat een ingrijpende reorganisatie via het aanvragen van surseance van betaling op dit moment de beste oplossing is met het oog op de continuïteit en de toekomst van DOCdata Frankrijk. Het personeel van DOCdata Frankrijk is inmiddels via de Ondernemingsraad op de hoogte gesteld, waarbij is aangegeven dat gedurende de komende weken een sociaal plan zal worden opgesteld.

Er kunnen nog geen mededelingen worden gedaan over het effect van de reorganisatie via surseance van betaling voor DOCdata Frankrijk op de resultaten over het boekjaar 2004 en het vermogen per 31 december 2004 en op het aantal werknemers van de vennootschap in Langres, aangezien het op dit moment nog onvoldoende duidelijk is wat de benodigde omvang van de verdere herstructurering van DOCdata Frankrijk zal moeten zijn. De directie van DOCdata N.V. verwacht dat zij omtrent de invloed hiervan op de resultaten en het vermogen van DOCdata N.V. niet eerder mededelingen zal kunnen doen dan bij de bekendmaking van de jaarcijfers van DOCdata N.V. over het boekjaar 2004 die voor 17 februari 2005 gepland staat.

In tegenstelling tot DOCdata Frankrijk zullen de andere bedrijven binnen de Media Groep, DOCdata Benelux, DOCdata Germany en DOCdata UK, alsmede Industrial Automation Integrators en E-commerce Fulfillment, in 2004 winstgevend zijn.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL