Tabaksblat jaagt nog meer fondsen van de beurs.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 02/03/2004 08:02
Met de druk van de commissie Tabaksblat zullen er dit jaar nog meer bedrijven van de beurs afgaan. Wij denken speciaal aan de lokale markt en hadden bij Reesink eral een. Ook dat de meerderheidsbelang boven de 50% (moeten) straks misschien een verplicht bod uitbrengen. Ook het veilingsysteem doet de kleinere fondsen geen goed, manipulatie is zeer eenvoudig mogelijk. Met een koop/verkooporder aan jezelf van een klein aantal kan je de koers hoger of lager (zelf) zetten/brengen.
De commissie Tabaksblat heeft net als haar voorgangers, goede daden verricht en naar voor gebracht, alleen de "praktijk" is weleens anders en de cotrole? Ja, wie doet dat?
Delft gaat nu voor een appel en een ei van de beurs, de mensen van het eerste uur, krijgen vermoedelijk niet eens hun eigen centen terug! De "grote jongens en hun "private Equity Funds nemen "ons" belang als belegger over en verkopen straks de "buit" met ca. 40% meer. Want dat is hun doel, even erin en dan verkopen al of niet in zijn geheel.Verschillende belangen (grote) stoten de aandelen Delft af en hun Private Equity Fund neemt het over , dus vestzak broekzak. Dus geen beursnotering meer en geen andere particulieren aandeelhouders meer, met wel het management van het bedrijf, als aandeelhouders, want zo gebeurd het meestal.Die (management) hebben de kennis en daar moet het bedrijf mee doordraaien en hun de meer opbrengst gaan brengen.

Kijk zelf eens de lijst van de lokale markt na en dan haal je de fondsen er gelijk uit. Brunel, Hitt en nog vele kleintjes.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL