Crown van Gelder, passering dividend.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 27/01/2011 08:33
· VOORLOPIG NETTOVERLIES OVER 2010 CIRCA 1,6 MILJOEN EURO (EXCL. IMPAIRMENT LAST)
· CVG ZAL EENMALIGE IMPAIRMENT LAST NEMEN VAN CIRCA 11 MILJOEN EURO (NA BELASTINGEN) IN RESULTAAT 2010
· STRATEGISCHE REVIEW IS GESTART
· CVG ZAL AAN AANDEELHOUDERS VOORSTELLEN OM HET DIVIDEND OVER 2010 TE PASSEREN

Voorlopige resultaten 2010
Crown Van Gelder (CVG) verwacht over 2010 een nettoverlies (exclusief impairment last) te realiseren van circa 1,6 miljoen euro. Het resultaat is licht beter dan het geprognosticeerde verlies van enkele miljoenen euro waarvan in de trading update in november 2010 was uitgegaan.
Het productie- en afzetvolume was in de laatste maanden van 2010 beter dan verwacht, waarmee het totale afzetniveau over geheel 2010 is uitgekomen op bijna 209.000 ton, een toename van 5% ten opzichte van het voorafgaande jaar.
Hoewel er tekenen zijn dat de economische bedrijvigheid in Europa geleidelijk aan kracht wint, wordt de Europese papierindustrie nog steeds gedomineerd door overcapaciteit waardoor het zeer moeilijk is om de sterk gestegen grondstofkosten volledig aan klanten door te berekenen.

Impairment last
Op basis van IFRS regels en in samenhang met het rendement op het geïnvesteerde vermogen, dat nog steeds achterblijft bij de geformuleerde doelstelling, heeft het management geconcludeerd dat een impairment last moet worden genomen op de vaste activa. De impairment last bedraagt 11,2 miljoen euro (na belastingen) en zal in het resultaat over 2010 worden verwerkt. De impairment heeft geen invloed op de liquiditeitspositie van de onderneming en leidt tot lagere toekomstige afschrijvingslasten. De solvabiliteit (met een ratio van 69%) blijft ook na verwerking van de impairment last sterk.

Dividendvoorstel
Ondanks de sterke solvabiliteitspositie van de onderneming, zal de raad van commissarissen aan de aandeelhouders het voorstel doen om het dividend over 2010 te passeren. Dit voorstel hangt samen met de ongunstige resultaatontwikkeling in 2010 en de huidige resultaatverwachtingen voor 2011.

Strategische review
De huidige marktomstandigheden en de ontwikkeling van de resultaten maken een review van de strategie van CVG noodzakelijk. De kern van de huidige strategie is de ontwikkeling van nieuwe en verbeterde producten onder het New Business Development (NBD) programma van de onderneming, waarbij producten die aan het einde van hun levenscyclus zijn gekomen, worden vervangen door nieuwe producten. De totale afzet van NBD producten is in 2010 uitgekomen op 52.000 ton en ligt goed op schema om door te groeien naar de in Visie 2012 opgenomen doelstelling van 80.000 ton in 2012.

In afgelopen jaren heeft de substitutie van papier door digitale toepassingen aan vaart gewonnen. Voor CVG betekent dit, dat de doelstelling voor NBD producten de komende vijf jaar aanzienlijk hoger zal komen te liggen. De onderneming heeft een adviesbureau ingeschakeld met sterke expertise van de Europese papierindustrie, zowel op technologisch gebied als op het terrein van markt- en productontwikkeling. Het bureau heeft de opdracht gekregen om de mogelijkheden te onderzoeken op welke wijze het New Business Development programma bij CVG verder kan worden opgevoerd.
CVG zal in februari, bij de presentatie van de jaarresultaten over 2010 nadere details geven over de marktontwikkelingen en de strategische review.

Het kostenreductieprogramma, dat medio vorig jaar is gestart en dat de fundamenten moet leggen voor een resultaatherstel in 2011, ligt goed op schema. De totale kostenreductie komt uit op circa EUR 4 miljoen en verwacht wordt dat deze verlaging volledig aan het resultaat van 2011 zal bijdragen.

Op de financiële resultaten over 2010 is nog geen accountantscontrole toegepast. Op 11 februari 2011 (voorbeurs) zal Crown Van Gelder de jaarresultaten over 2010 publiceren.

tijd 09.34
Crown van Gelder EUR 6,37 -75ct en 12.000 sts omzet.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL