Wij hoorden in de wandelgang over Copaco het volgende.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 08/04/2004 08:39
Gisteren bij Getronics werden wij aangeschoten door een belegger uit Eindhoven. Die wist ons te vertellen dat Copaco met de activiteiten van Revah Telecom en Revah MNT, onderdelen van de Hesse Groep te Eindhoven, die zij hadden overgenomen medio 2003 (aangekondigd per 22 okt.2003) een zeer goed deal hadden gedaan.
Met deze overname ontstond de eerste ICT Distributeur in Nederland, die zowel IT- als Telecom-producten kan aanbieden aan alle geledingen van de markt, van Business to Business tot Retail.
De Copaco-Groep vertegenwoordigt vanaf dat moment de merken HP, Microsoft, IBM, Acer, Fujitsu-Siemens, Nokia, LG, Motorola, Sagem, Samsung, Siemens, Sony, Sony-Ericsson, Toshiba, C.A., Veritas e.v.a.
Door de overname beschikt de nieuwe organisatie over productgroepen en kennis die de afzonderlijke organisaties tot op heden niet konden aanbieden. De combinatie van IT en Telecom zal in de toekomst een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Copaco en Revah zijn nu in staat hiervoor nieuwe concepten en producten te ontwikkelen.

Deze aandelhouder kende Copaco zeer goed en had gehoord, dat de winstgevendheid ook wel goed zat. Copaco werkte vanuit een niche positie en dat hadden wij (red.) ook al eerder geschreven. Deze overname zou de winstgevendheid van Copaco ook ondersteunen en voegde winst toe, zei die aandeelhouder. Ja, de regio belegger heeft altijd een voorsprong en dat blijkt nu ook weer.
Samen met deze opmerking, die wij u niet wilden onthouden, plaatsen wij dit. Daarbij voegen wij (red.) onze verwachting, dat door de Code Tabaksblat, dit bedrijf weleens kan besluiten van de beurs af te gaan, ook de hoge beurskosten doen een duit in het zakje. Op onze vraag tijdens de analistenbijeenkomst zei de directie, dat die kosten ca. EUR 200.000 bedroegen en dat is veel geld voor klein een lokaalfonds. De directie bezit onder de naam Molenwijck B.V. al 63,95 % van de aandelen Copaco.







Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL