Copaco cijfers tegen het licht gehouden.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 06/02/2004 08:57
De cijfers die Copaco gisteren na beurs presenteerde zijn aan de bovenkant van onze verwachting. Na het 1e halfjaarbericht van EUR 14 cent winst per aandeel, hadden wij op EUR 0,30 gerekend en dat is ruim EUR 0,377 geworden. Totale winst voorlopig 4,6 miljoen over 2003.
Copaco zit in de hoek waar de klappen vallen en daarom nog even de jaarresultaten van 1998 tot heden; 98, 6,8 miljoen winst, 99 4,3 miljoen winst, 2000 3,4 miljoen verlies, 2001 5,7 miljoen winst en 2002 8,4 miljoen winst en dat was ook een extra goed jaar. Het resultaat van nu, is met de 4,6 miljoen weer in lijn met de normalere jaren en toch nog een eindsprint in het tweede halfjaar 2003. Dus nog steeds winst in deze moeilijke tijd, maar Copaco was z'n tijd voor en had de bakens al verzet! Ook de omzet moest omhoog, zei de heer Jos Reijers alg. directeur van Copaco. De marges werden minder door de druk en concurrentie zei hij tijdens de analistbijeenkomst vorig jaar. Als wij de omzet kunnen verbeteren, dan houden wij het resultaat ook op hoogte (lees winst).
Nu dat is gelukt en de heer Reijers komt wat bescheiden over en daarom moet je de cijfers ook in dit licht zien, hij zal ze niet beter voorstellen en zal de verwachting meestal aan de lage kant houden.
Daarom wordt er ook aan samenwerking(en) gewerkt, door o.a. gezamelijk inkopen en onderling overleg. Ook werd er (nog) niet gedacht om van de beurs af te gaan, maar er zat een "maar" aan.
Het moest wel bijdragen! Ook is nog steeds niet bekend geworden waar het 11,24% belang van Orange Fund gebleven is. Het betrof wel ca. 1,3 tot 1,4 miljoen aan stukken en die waren tegen een koers van gemiddeld EUR 2,85 geplaatst.
Op vragen aan de directie bij wie, werd ons medegedeeld, dat dat ter zijnertijd, naar buiten gebracht zou worden.
Wij (red.) verwachten dan ook, dat Copaco, ontstaan uit een familiebedrijf, wel weer terug gaat naar zijn "oorsprong". De regelgeving en de kosten en de plicht van analistenbijeenkomsten etc. zal het besluit om van de beurs af te gaan vereenvoudigen. Ook het kantoor in Eindhoven stond te koop, zij bezitten er daar 2. Met dat geld, zou de rest van de aandelen die op de beurs zijn ruim 20%, al voor een groot deel betaald kunnen worden. Ook over de verkoop kantoor, zouden mededelingen worden gedaan.
Bij de analistenbijeenkomst op 20 februari zullen wij ons licht eens opsteken.
Wij houden u op de hoogten.
Wij gaan uit van een onveranderd dividend van EUR 0,17 contant en de intrinsieke waarden van het aandeel was per 31-12-2002 EUR 3,25. Door de winst en de inhouding stijgt deze naar ca. 3,40 na dividend betaling en dat legt een mooie bodem in de koers van het aandeel.

Nagekomen bericht, Copaco gaat over tot een dividend van 25% contant van de winst, dus EUR 0,09 p.w. Dit doet de intrinsieke waarden van het aandeel naar ca. EUR 3,50 stijgen per 31-12-2003



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL