Hogere olieprijs geeft werk aan Brunel.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 05/05/2004 08:37
Bij de hogere olieprijs spint Brunel garen, want de kernregio Brunel Energy had vorig jaar al een stijging van 66,5% blijkt uit het jaarverslag 2003. Het verslag ziet er goed uit en de verbetering in het tweede halfjaar 2003 was in alle sectoren waar Brunel bezig is.
Nu, met de betere cijfers van Randstad, blijkt dat de uitzenders de eersten zijn die meer zaken doen, door het licht herstel in de zakenwereld, niet alleen hier in Nederland, maar ook elders in de wereld.
Brunel kan door de hogere olieprijs weer goed scoren in haar "Energy" onderdeel. Totaal had Brunel vorig jaar een record omzet van EUR 245,7 miljoen en door de reorganisatie en een betere markt, zitten de houders van aandelen Brunel goed. Oprichter Ir. J.Brand heeft ca. 60,67% in handen en de rest is vrije handel, blijkt uit het jaarverslag 2003.
Ook heeft Brunel de "overheadkosten" terug weten te brengen, de verhouding overheadkosten-brutomarge verbeterde sterk van 115,6% in 2002 naar 94,8% in 2003.
In de kosten kan nog veel bij alle uitzenders bespaart worden, maar als de zaken goed gaan, lijkt daarvoor geen oog te zijn. Als de zaken minder gaan heeft men er wel oog voor en dan kunnen de resultaten soms "fors" en "snel" verbeteren.
Zo ook bij Brunel, in 2002 een verlies van EUR 4,4 miljoen en in 2003 een winst van EUR 2,2 miljoen, daaruit wordt een klein dividend van EUR 0,10 betaald. Een goede start voor dit jaar. Wij zien nog meer kansen in dit aandeel Brunel.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL