Kalm begin van 2015 voor Brill

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 10/04/2015 07:33
- Koninklijke Brill meldt vlakke omzet in het eerste kwartaal
In het eerste kwartaal heeft de omzet van Brill zich naar verwachting ontwikkeld en bleef iets achter bij het voorgaande jaar. In 2014 was de onderneming het jaar voortvarend begonnen, omdat toen een groter dan gebruikelijk aantal tijdschriftafleveringen was gepubliceerd en de verkoop van boeken duidelijk was meegevallen. De trend waarbij bibliotheken voor tijdschriften de combinatie van print en elektronisch inruilen voor de goedkopere optie van enkel en alleen elektronisch zet zich ook dit jaar door. Niettemin liggen de abonnementenontvangsten tot op heden voor op vorig jaar. Voor komende jaren wordt gewerkt aan groei in dit segment door omvorming van onregelmatige boekenseries naar tijdschriften en de verwerving en eigen ontwikkeling van nieuwe titels. Ook wordt gerekend op groei bij de vier volledig Open Access tijdschrifttitels die vorige zomer werden gelanceerd.
Per april is een bescheiden kantoor geopend in Singapore van waaruit een uitgezonden medewerker de uitgeef- en verkoopactiviteiten in Azië zal ondersteunen.
Gewaarschuwd door een tegenvallende omzet tegen het einde van het vorig jaar, worden maatregelen genomen de kosten beter te beheersen en de verkoop- en prijsmodellen te optimaliseren.
Het is nog te vroeg om een uitspraak te doen over de verwachtingen voor heel 2015.
Aan de aandeelhouders wordt over het boekjaar 2014 een verhoogd contant dividend van € 1,15 voorgesteld. De AvA zal plaatsvinden op donderdag 13 mei a.s. ten kantore van de vennootschap.
Leiden, 9 april 2015, drs. H.A. Pabbruwe, Directeur



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL