Laatste kwartaal zal opnieuw bepalend zijn voor jaarresultaten Koninklijke Brill

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 13/11/2014 17:56
Bij wijze van tussentijdse verklaring maakt Koninklijke Brill NV het volgende bekend.
In vervolg op het halfjaarbericht kan Brill enige groei melden over het derde kwartaal. Daarmee loopt de onderneming voor op de resultaten in de eerste drie kwartalen van 2013. Opnieuw zal de omzet in het laatste kwartaal bepalend zijn voor de vraag of sprake zal zijn van groei van omzet en resultaat over het hele jaar. De productie van tijdschriften en nieuwe titels is op orde en de ontwikkeling van de marge laat enige verbetering zien, maar onzeker is of het hoge peil van bestellingen van voorgaande jaren in de laatste maanden van het jaar geëvenaard kan worden.
Eind september werd een van Brill’s grootste afnemers, Swets & Zeitlinger, plotseling failliet verklaard en moest een voorziening worden genomen op een naar verhouding gelukkig gering aantal openstaande posten.
De ontwikkeling en integratie van het eerder dit jaar overgenomen Editions Rodopi zijn tevreden stellend. Rodopi zal nog dit jaar bijdragen aan de winst per aandeel. Door een lagere productie van nieuwe titels komt de omzet van het eveneens recent overgenomen Hes & De Graaf vertraagd op gang.
Brill’s Open Access beleid wordt door de markt als evenwichtig beschouwd. Recent zijn nog vier nieuwe breed georiënteerde Open Access tijdschriften gelanceerd en zijn de eerste twee Open Access boeken in de serie Radboud Studies in Humanities uitgegeven.
In het derde kwartaal is een speciaal voor woordenboeken ontwikkeld digitaal platform in gebruik genomen. Brill zal in 2015 daarop een omvangrijk klassiek Grieks en een klassiek Chinees woordenboek publiceren. Beide woordenboeken zullen ook in druk verschijnen.
Met de ondernemingsraad is overeenstemming bereikt over de invoering van een nieuwe pensioenregeling (CDC) die de huidige verzekerde regeling zal vervangen. Daarmee worden de werkgeverspremies voor de onderneming voorspelbaar en beheersbaar. Opnieuw is het de bedoeling eventuele balansverplichtingen uit te sluiten.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL