Blue Fox ziet markten voor kernactiviteiten aantrekken

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 16/05/2004 12:26
Blue Fox Enterprises N.V. heeft in het eerste kwartaal van 2004 de omzet van haar kernactiviteiten zien stijgen ten opzichte van dezelfde periode in 2003. Door het verkopen van twee vennootschappen in 2003 en begin 2004 daalde de totale omzet ten opzichte van vorig jaar echter licht. De kwaliteit van de omzet nam toe waardoor de brutomarge steeg met ruim 5%.

In juni van dit jaar zal Blue Fox de officiƫle opening van haar nieuwe kantoor in Shanghai (China) verrichten.

Blue Fox Enterprises N.V. heeft in haar Algemene Vergadering van Aandeelhouders d.d. 14/5, naast de resultaten over het jaar 2003 tevens de (te verwachten) ontwikkelingen voor het jaar 2004 toegelicht.

Toelichting

Beide divisies van Blue Fox (CAD/CAM/ERP Internationaal en CAD/CAM/GIS Benelux) leverden een bijdrage aan de stijging van de omzet in het eerste kwartaal. De stijging van de omzet is mede het gevolg van de goed gevulde orderportefeuille aan het eind van vorig jaar. De totale omzet is echter iets lager als gevolg van de verkoop van twee vennootschappen in 2003 en begin 2004. In de loop van het eerste kwartaal kwamen ook diverse nieuwe opdrachten binnen over de gehele linie. De kosten ter structurering van de nieuwe activiteiten van Sophis en Porini USA waren nog relatief hoog waardoor deze onderdelen in het eerste kwartaal verliesgevend waren. De totale cashflow was in het eerste kwartaal van 2004 positief en groter dan in het eerste kwartaal van 2003.

Strategie

Blue Fox blijft zich richten op haar kernactiviteiten (CAD/CAM/GIS/ERP) en ziet goede mogelijkheden om haar top drie posities te handhaven of te verbeteren in bestaande en nieuwe geografische markten. Daarbij wordt ernaar gestreefd de nettowinstmarge voor haar kernactiviteiten blijvend te verhogen tot boven de 7%. Momenteel is Blue Fox nog actief met de verkoop van twee niet-kernactiviteiten op het gebied van algemene softwarediensten en satellietcommunicatie. Op dit moment is het nog niet zeker wanneer deze desinvesteringen kunnen plaatsvinden.

Vooruitzichten

Met name in Europa zijn er duidelijke tekenen van herstel, terwijl de Amerikaanse markt blijft doorgroeien. Dit leidt tot een grotere vraag naar offertes en een toenemend aantal opdrachten. In die gevallen waar de opdrachten ook consultancy inhouden zullen de resultaten gerealiseerd worden over meerdere kwartalen. De ERP-activiteiten voor textiel- en modetoepassingen zullen over het algemeen langzamer aantrekken vanwege de langere investeringscyclus en de hogere investeringsdrempel voor dergelijke producten.

Op dit moment is de orderportefeuille nog steeds goed gevuld. Gezien de aard van de activiteiten en het gebruikelijke seizoenspatroon is het op dit moment echter nog te vroeg in het jaar om winstverwachtingen uit te spreken.
Redactie XEA.nl
In 2003 was er een daling van de winst per aandeel van 1,09 naar 0,69. De huidige koers van het aandeel zit tussen de EUR 6-7 in en als er weer schot in komt, kunnen de resultaten verbeteren. Een aandeel om in de gaten te houden. Wacht even de koersuitwerking af, er zullen nog wel "dipdagen" komen voor dit aandeel en dan gefaseerd inkopen.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL