Beter Bed Holding versterkt Europese positie met overname Zweeds Sängjätten

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 03/06/2016 09:47
Sängjätten is een Zweedse 'value-for-money'-retailer van boxsprings, bedden en bedtextiel.
Met de overname van 25 Sängjätten-winkels realiseert Beter Bed Holding toegang tot de Zweedse markt.
Beter Bed Holding maakt bekend dat zij een principeakkoord heeft bereikt inzake de overname van Sängjätten. Deze toonaangevende, Zweedse 'value-for-money' retailer in boxsprings, bedden en bedtextiel heeft 16 eigen winkels in Zweden, een jaaromzet van circa € 10 miljoen en 50 medewerkers. Daarnaast beschikt de onderneming over een franchisenetwerk van negen winkels. De acquisitie bestaat uit overname van de belangrijkste activa van de onderneming.

Ton Anbeek, Directievoorzitter:
'We zijn verheugd de overname van Sängjätten te kunnen aankondigen. De onderneming past uitstekend in onze Europese expansiestrategie en geeft Beter Bed Holding toegang tot de attractieve Zweedse en in breder perspectief de Scandinavische markt. Beter Bed Holding zal hierdoor een van de toonaangevende spelers op de Zweedse markt worden met 25 winkels op belangrijke retaillocaties. Ook biedt de overname de komende jaren ruimte voor verdere expansie in Zweden.

De formule Sängjätten past in het businessmodel en retailformat van Beter Bed, waarbij operationele, commerciële en financiële synergie kan worden gerealiseerd. In het komende jaar worden de Sängjätten-winkels geleidelijk omgebouwd. Hierbij wordt de naam Sängjätten gehandhaafd.

Beter Bed Holding zal de overname uit eigen middelen betalen. Voltooiing van de overname zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2016 plaatsvinden en is nog afhankelijk van de vervulling van enkele opschortende voorwaarden.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL