Beter Bed 1ste kwartaal: nettowinst hoger dan eerder verwacht

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 23/04/2009 08:53
De omzet van Beter Bed Holding N.V. over het eerste kwartaal van 2009 bedroeg € 92,2 miljoen. Dit is een daling van 3,9% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2008 toen de omzet € 96,0 miljoen bedroeg. De nettowinst kwam uit op € 5,4 miljoen. Dit is hoger dan de eerder door de onderneming uitgesproken verwachting van ruim € 4 miljoen. In het eerste kwartaal van 2008 bedroeg de nettowinst € 7,9 miljoen. De daling van de nettowinst is toe te schrijven aan de lagere omzet.

Profiel
Beter Bed is actief in de Europese markt voor slaapcomfort. De activiteiten omvatten detailhandel met aan het einde van maart 2009 in totaal 1.040 winkels, via de ketens Beter Bed (actief in Nederland), Matratzen Concord (actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Polen), El Gigante del Colchón (actief in Spanje), BeddenReus, Dormaël en Slaapgenoten (alle drie actief in Nederland) en MAV (actief in Duitsland). Verder is Beter Bed Holding via haar dochter DBC International actief in de ontwikkeling en groothandel van merkartikelen in de slaapkamerbranche in Nederland, België, Duitsland en in Spanje. Beter Bed Holding behaalde in 2008 een netto-omzet van € 358,6 miljoen en is sinds december 1996 genoteerd aan Euronext Amsterdam. Het aandeel Beter Bed Holding is opgenomen in de Amsterdam Small cap Index.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL