Eerste jaarrekening Ego-Lifestyle Holding N.V.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 12/06/2009 18:59
Winst na belastingen in 2008 € 13,6 miljoen negatief (in 2007 €3 miljoen negatief)

· Winst per aandeel in 2008 € 2,42 negatief (in 2007 € 0,53 negatief)

· Afwaardering op overname Ego Lifestyle ter waarde van ca. € 11 miljoen en op aandelen Nedfield ca. € 2 miljoen

· Positieve netto kasstroom uit operationele activiteiten

· Omzet Ego Lifestyle BV in heel 2008 circa € 0,8 miljoen, netto resultaat € 2,3 miljoen negatief

· Ego Lifestyle in gesprek met nieuwe investeerders, intentieverklaring getekend

Ego-Lifestyle Holding NV (“ELSH”), voorheen handelend onder de name Koninklijke Begemann Groep NV (“Begemann”) heeft door de overname van Ego Lifestyle BV (“Ego”) het fonds een nieuwe toekomst gegeven. Ego, opgericht in 2003, ontwerpt, vermarkt en distribueert hoogwaardige exclusieve consumenten elektronica. Ego is actief in het luxury goods segment. De omzet van het overgenomen Ego in heel 2008 bedroeg € 0,8 miljoen, het netto resultaat € 2,3 miljoen negatief.

De overname is geëffectueerd per 3 december 2008, waardoor alleen de resultaten van december onderdeel zijn van de geconsolideerde cijfers van ELSH.

Het boekjaar is afgesloten met een geconsolideerd resultaat van € 13,6 miljoen negatief (in 2007 €3 miljoen negatief) bij een geconsolideerde omzet van € 85.000 (december 2008, in 2007 € 0). Her verlies is voor het grootste deel het gevolg van afschrijving op boekwaarde deelneming. Het bestuur van ELSH heeft op basis van een uitgevoerde impairment test besloten om de waardering van het overgenomen Ego te verlagen tot € 34,5 miljoen, waardoor een afschrijving op de boekwaarde is gerealiseerd ter waarde van € 11,1 mil. Daarnaast is de waarde van het belang in Nedfield afgewaardeerd met € 2,1 miljoen. Het resterende deel van het negatieve resultaat wordt grotendeels veroorzaakt door de operationele kosten van de holding.

De financiële gegevens in dit persbericht zijn ontleend aan de opgemaakte jaarrekening 2008, die is voorzien van een goedkeurende verklaring van FAG Accountants.

Verwachtingen

Voor de realisatie van het business plan om Ego een toonaangevend en succesvol merk te maken is het noodzakelijk om investeerders te vinden. De te verkrijgen financiering zal ingezet worden voor de uitbreiding van het aantal verkooppunten en de (door-)ontwikkeling van de productlijn. De onderneming voert diverse gesprekken om dit binnen afzienbare tijd te effectueren. Dit heeft geleid tot een aantal intentieverklaringen om te investeren in de onderneming.

Het besluit van de aandeelhoudersvergadering om de resterende participaties te liquideren wordt normaal uitgevoerd. Verder heeft bestuur besloten het resterende belang in Nedfield te verkopen, omdat dit niet langer als strategisch ervaren wordt.

Ook het marktsegment waarin Ego opereert,heeft te kampen met de effecten van de huidige financiële en economische crisis, ondanks dat het segment relatief ongevoelig is voor economische ontwikkelingen. Het bestuur doet derhalve geen uitspraken over de verwachtingen voor 2009.

De aandeelhoudersvergadering staat gepland voor vrijdag 26 juni a.s.

Over Ego Lifestyle

Ego Lifestyle, opgericht in 2003, ontwerpt, vermarkt en distribueert hoogwaardige exclusieve consumenten elektronica. Deze activiteiten worden opgezet en uitgevoerd in samenwerking met bekende internationale ict bedrijven en bedrijven die zich bewegen in de fashion, luxe en lifestyle sectoren. ‘Ego’, is de wereldwijde merknaam voor de eerste product range van luxe notebooks en gerelateerde accessoires. Allen in huis samengesteld en gepersonaliseerd middels traditioneel vakmanschap. De Ego wordt wereldwijd gedistribueerd vanuit het hoofdkantoor in ’s-Hertogenbosch.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL