VERPLICHT OPENBAAR BOD VP EXPLOITATIE N.V. OP BATENBURG TECHNIEK N.V.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 02/11/2015 08:57
• Grootaandeelhouder VP Exploitatie N.V. brengt biedingsbericht uit inzake een bod op de uitstaande aandelen van Batenburg Techniek N.V.
• Batenburg Techniek N.V. organiseert buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders
Grootaandeelhouder VP Exploitatie N.V. (“VPE”) heeft op 21 september 2015 een persbericht uitgebracht waarin melding wordt gemaakt van uitbreiding van het belang in Batenburg Techniek N.V. (“Batenburg Techniek”) van 25,82% naar 35,17%. Hierdoor overschrijdt het belang van VPE de grens van 30% van de stemrechten in de algemene vergadering van Batenburg Techniek. Als gevolg hiervan is VPE wettelijk verplicht een openbaar bod uit te brengen op alle uitstaande aandelen Batenburg Techniek, die nog niet in haar bezit zijn.
Batenburg Techniek deelt mee dat het kennis heeft genomen van het persbericht van 2 november 2015, waarin VPE aankondigt een biedingsbericht te hebben uitgebracht.
Bij een verplicht openbaar bod is er geen sprake van een wettelijke verplichting tot het bijeenroepen van een (buitengewone) algemene vergadering van aandeelhouders. De raad van commissarissen en de raad van bestuur van Batenburg Techniek willen echter graag een platform bieden aan de aandeelhouders om informatie te delen en van gedachten te wisselen over dit openbaar bod. Daarom wordt op woensdag 16 december 2015 een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders van Batenburg Techniek gehouden. De agenda en toelichting zijn te raadplegen op en te downloaden via www.batenburg.nl.
Een standpuntbepaling van Batenburg Techniek wordt voorafgaand aan deze buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders in de loop van november gepubliceerd.

VPE brengt verplicht openbaar bod uit op Batenburg
Goirle, 2 november 2015

VP Exploitatie N.V. ("VPE") brengt een verplicht openbaar bod uit op Batenburg Techniek N.V. ("Batenburg") conform de bepalingen en restricties vervat in het biedingsbericht van 2 november 2015 (het “Biedingsbericht”).

Onder verwijzing naar de persberichten van 21 september en 12 oktober 2015, maakt VPE bekend dat zij een verplicht openbaar bod uitbrengt op alle uitstaande aandelen in het kapitaal van Batenburg die niet worden gehouden door VPE (het "Bod"), tegen een biedprijs van EUR 19,50 per aandeel cum dividend.

Verplicht openbaar bod
Op 21 september 2015 maakte VPE bekend haar belang in Batenburg te hebben uitgebreid van 25,82% tot 35,16% door de onderhandse aankoop van een pakket van 225.000 aandelen (de "Transactie"). Door de Transactie overschreed het belang van VPE de grens van 30% van de stemrechten in de algemene vergadering van Batenburg. Hierdoor werd VPE wettelijk verplicht een openbaar bod uit te brengen op alle uitstaande aandelen Batenburg die nog niet in haar bezit zijn.

Aanmeldingstermijn
De aanmeldingstermijn vangt aan op 3 november 2015 om 09:00 CET en eindigt op 29 december 2015 om 17:40 CET, tenzij de aanmeldingstermijn wordt verlengd overeenkomstig artikel 15 van het Besluit openbare biedingen Wft. VPE verwacht kort na afloop van de aanmeldingstermijn een openbare mededeling te doen inzake de resultaten van het Bod en de gestanddoening. Gestanddoening van het Bod is niet aan voorwaarden onderworpen.

Beschikbaarstelling Biedingsbericht
VPE brengt het Bod uit conform de bepalingen en restricties vervat in het Biedingsbericht. Gedrukte exemplaren van het Biedingsbericht zijn vanaf heden verkrijgbaar via de exchange agent, SNS Securities N.V., u kunt een verzoek sturen naar openbaarbodbatenburg@snssecurities.nl of bellen naar +31 (0) 20 550 88 19. Een gedrukte versie van het Biedingsbericht wordt op verzoek kosteloos toegezonden. Een digitale versie van het Biedingsbericht is verkrijgbaar op de website van VPE (www.vpexploitatie.eu).

Profiel VPE
VPE is een onafhankelijke Nederlandse investerings- en beheermaatschappij van de familie Van Puijenbroek, met investeringen in effecten, deelnemingen, onroerend goed en andere vermogensbestanddelen. De strategie van VPE is gericht op het investeren in Nederlandse en Belgische ondernemingen. VPE hanteert als betrokken aandeelhouder een focus op lange-termijn waardecreatie. VPE beperkt zich in haar investeringsbeleid niet tot ondernemingen in specifieke sectoren.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL