VPE breidt belang in Batenburg Techniek uit en kondigt verplicht openbaar bod aan

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 21/09/2015 08:22
VP Exploitatie N.V. ("VPE") breidt haar belang in Batenburg Techniek N.V. (“Batenburg”) uit naar 35,17% en kondigt een verplicht openbaar bod aan tegen EUR 19,50 per aandeel.

VPE maakt bekend dat zij haar belang in Batenburg uitgebreid heeft van 25,82% tot 35,17% door de onderhandse aankoop van een pakket van 225.000 aandelen (de "Transactie"). De aankoopprijs bedroeg EUR 19,50 per aandeel.

Verplicht openbaar bod
Door de Transactie overschrijdt het belang van VPE de grens van 30% van de stemrechten in de algemene vergadering van Batenburg. Daarom is VPE wettelijk verplicht een openbaar bod uit te brengen op alle uitstaande aandelen Batenburg die nog niet in haar bezit zijn (het "Bod").

Geen gevolgen naar aanleiding van het Bod voor de organisatie van Batenburg
VPE is sinds 2007 aandeelhouder van Batenburg en onderhoudt een constructieve relatie met Batenburg.VPE onderschrijft de huidige strategie van Batenburg en voorziet geen wijzigingen in de samenstelling van het bestuur en de raad van commissarissen van Batenburg als gevolg van het Bod. Tevens voorziet VPE geen gevolgen voor de werknemers of klanten van Batenburg door het Bod.

VPE heeft Batenburg geïnformeerd over het Bod en beoogt de constructieve relatie met Batenburg voort te zetten.

De heer Guus van Puijenbroek is bestuurder van VPE en commissaris van Batenburg. In verband met het Bod zal hij tijdelijk terugtreden als commissaris van Batenburg, in die zin dat de heer Guus van Puijenbroek zich volledig zal onthouden van beraadslagingen en besluitvorming in de raad van commissarissen van Batenburg. Na gestanddoening van het Bod, of op enig ander moment dat het Bod zou worden beëindigd, zal hij zijn functie hervatten.

Biedprijs
VPE zal voor de aandelen die worden aangeboden onder het Bod dezelfde prijs bieden als door VPE is betaald in de Transactie, te weten EUR 19,50 per aandeel, cum dividend. Dit betekent:

- een premie van 29% ten opzichte van de slotkoers op 18 september 2015, de laatste handelsdag voor aankondiging van het bod;

- een premie van 15% ten opzichte van de gemiddelde slotkoers gedurende de afgelopen maand;

- een premie van 3% ten opzichte van de gemiddelde slotkoers gedurende de afgelopen drie maanden; en

- een premie van 7% ten opzichte van de gemiddelde slotkoers gedurende de afgelopen 12 maanden.

Indicatief tijdschema
VPE verwacht op korte termijn een concept-biedingsbericht ter goedkeuring voor te leggen aan de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Na goedkeuring van de AFM zal VPE het Bod uitbrengen door publicatie van het biedingsbericht.

Onvoorwaardelijk Bod
Het Bod zal niet aan voorwaarden onderworpen zijn. Dit betekent onder meer dat VPE na afloop van de aanmeldingstermijn het bod gestand zal doen ongeacht het aanmeldingspercentage.

'Certainty of funds'
VPE bevestigt dat zij over voldoende financiële middelen beschikt om aan haar verplichtingen onder het Bod te voldoen. VPE zal het Bod deels financieren met eigen vermogen en deels met vreemd vermogen.

Profiel VPE
VPE is een onafhankelijke Nederlandse investerings- en beheermaatschappij van de familie Van Puijenbroek, met investeringen in effecten, deelnemingen, onroerend goed en andere vermogensbestanddelen. De strategie van VPE is gericht op het investeren in Nederlandse en Belgische ondernemingen en hanteert als betrokken aandeelhouder een focus op lange-termijn waardecreatie. VPE beperkt zich in haar investeringsbeleid niet tot ondernemingen in specifieke sectoren.

Adviseurs
VPE heeft NIBC als financieel adviseur en De Brauw Blackstone Westbroek als juridisch adviseur ingeschakeld om dit proces te begeleiden.

tijd 13.45
Batenburg EUR 19,135 +4,04 vol. 13.379



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL