Batenburg, Trading update 1e kwartaal 2014

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 23/04/2014 06:47
Resultaat sterk verbeterd en in lijn met afgegeven verwachtingen
 Technische Handel en Industriële Automatisering leveren goede bijdrage.
 Positief en sterk verbeterd resultaat in utiliteitsbouw.
 Vooruitzichten Technische Handel en Industriële Automatisering redelijk tot goed
 Utiliteitsmarkt blijft uitdagend.
 Liquiditeitspositie positief, solvabiliteit op 47%.
 Verwachting positief operationeel resultaat voor 2014 blijft gehandhaafd.
Algemeen:
De positieve trend, ingezet sinds het derde kwartaal 2013, zet door in het eerste kwartaal van 2014. De Technische Handel en Industriële Automatisering presteren goed en de bedrijven actief in de utiliteitsbouw profiteren van het uitblijven van een strenge winter, de reductie in capaciteit en van de aanpassing van de marktbenadering. De financiële positie is verder versterkt en het risicoprofiel is verbeterd ten opzichte van de vergelijkbare periode in 2013.
Segment Handel:
In het segment Technische Handel is de EBIT substantieel gestegen over dezelfde periode vooral door lagere kosten. De orderportefeuille ligt op een hoger niveau dan ultimo eerste kwartaal 2013 en eind vorig jaar.
Segment Installatie:
Het segment Installatietechniek laat op voortgezette basis enige omzetgroei zien in vergelijking met dezelfde periode in 2013 ondanks de verlaging van de capaciteit in de utiliteitsbouw. De bijdrage in het resultaat van het eerste kwartaal komt vooral van de activiteiten in Marine & Offshore, Tuinbouw en van een aantal bedrijven actief in de utiliteitsbouw. In de zuivelindustrie is een omvangrijk project opgestart.
De werkvoorraad in Industriële Automatisering ligt hoger dan in dezelfde periode in 2013. De werkvoorraad in de utiliteitsbouw geeft een wisselend beeld met doorgaans een beperktere planningshorizon. De utiliteitsbouw blijft een uitdagende markt vooral vanwege de economische omstandigheden.

Financiële positie:
In het eerste kwartaal 2014 is er sprake van een licht negatieve operationele kasstroom maar deze is gedreven door hoge productie en een toename van de onderhanden werkpositie. De liquiditeitspositie is structureel beter dan in het eerste kwartaal 2013. In het eerste kwartaal 2014 is geen gebruik gemaakt van externe financiering en het aantal uitstaande garanties is lager dan in de vergelijkbare periode van vorig jaar. Batenburg Techniek is nog in gesprek met de huisbankier voor een aangepaste kredietfaciliteit.
De solvabiliteit is onverminderd hoog en bedraagt 47%. Het risicoprofiel van Batenburg Techniek is verminderd door reductie in capaciteit in de utiliteitsbouw en door aanpassing van de marktbenadering.
Verwachting 2014:
Het is te vroeg om de ontwikkeling in het eerste kwartaal als een structurele trend te zien. Wel is er in de Technische Handel een positieve ontwikkeling te zien van hogere orders bij bestaande klanten. Ook de portefeuille van Industriële Automatisering ontwikkelt zich verder positief. Het is de verwachting dat het tweede kwartaal een uitdaging zal blijven voor de utiliteitsbouw.
Batenburg Techniek bevestigt de verwachting dat voor geheel 2014 een positief operationeel resultaat zal worden behaald.

De financiële agenda wordt gepubliceerd op www.batenburg.nl
De algemene Vergadering van Aandeelhouders van Batenburg Techniek N.V. wordt gehouden op woensdag 23 april 2014 in het Novotel Rotterdam Brainpark, K.P. van der Mandelelaan 150 te Rotterdam, aanvang 10.30 uur.
Het jaarverslag en de agenda (aandeelhouderscirculaire) van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders met de toelichting daarop zijn beschikbaar via de website van de vennootschap (www.batenburg.nl)



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL