Batenburg, trading update 3e kwartaal 2012

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 15/11/2012 20:05
Algemeen
De omzet van Batenburg Techniek tot en met het derde kwartaal van 2012 is ca 5% hoger dan in de vergelijkbare periode in 2011. Gecorrigeerd voor acquisities is de omzet 4% lager uitgekomen dan in 2011. In het segment Installatie is de omzet duidelijk hoger dan vorig jaar, hetgeen is toe te schrijven aan de omzet van de geacquireerde bedrijven. Het segment Handel heeft een fractioneel lagere omzet behaald dan vorig jaar.
De nettowinst tot en met het derde kwartaal van 2012 blijft fors achter bij vorig jaar, waar toen het resultaat werd beïnvloed door goede marktomstandigheden bij aanvang van 2011.

Installatietechniek
De omstandigheden in de utiliteitsbouw blijven moeizaam. De daarin actieve installatiebedrijven ondervinden hinder van een lager aanbod van projecten, slechte prijsvorming en discontinuïteit in de planning. In de industrie en infrastructuur is de situatie positiever. Hier worden nieuwe medewerkers aangetrokken om aan de vraag naar industriële automatisering en installaties te kunnen voldoen.
De werkvoorraad van de Installatiegroep is belangrijk hoger dan bij aanvang van het jaar en zal naar verwachting tot een goede bezetting in het vierde kwartaal leiden. In de afgelopen maanden daalt de werkvoorraad enigszins en behoeft verdere aanvulling naar begin 2013.

Technische handel
Omzet en resultaat van de Handelsgroep ontwikkelen zich positief. Wel loopt het marktsentiment terug vanaf medio september 2012. Dit is zichtbaar in een dalende reguliere order to bill ratio en lagere omzet dan eerder verwacht. Naast een lagere omzet aan bouwgerelateerde klanten zien we nu ook een duidelijke vertraging optreden in onder meer de markt van electronic manufacturing. Dit heeft een direct effect op de orderontvangst en -uitlevering bij enkele van onze ondernemingen in de Handelsgroep. Ook is duidelijk voelbaar dat opdrachtgevers het werkkapitaalmanagement aanhalen en interen op de eigen aangehouden voorraden.

Financiële positie
Het vermogensbeslag uit vorderingen, voorraden en financiering onderhanden werk neemt toe.
Minder goede condities voor het factureren van de voortgang van de werken en het later betalen van facturen door opdrachtgevers zijn hier mede debet aan. De solvabiliteit van Batenburg Techniek blijft goed.

Verwachting 2012
Bij de presentatie van het halfjaarresultaat is op basis van de toenmalige inzichten een verwachting afgegeven voor een nettoresultaat over geheel 2012 van EUR 2,5 tot EUR 3,0 miljoen. In het derde kwartaal is het sentiment in belangrijke afzetmarkten voor de Handelsgroep omgeslagen en zijn de prestaties van de Installatiegroep beïnvloed door ondermeer fluctuaties in de bezetting. Met de huidige inzichten verwachten wij dat de nettowinst voor geheel 2012 circa EUR 2,0 miljoen zal bedragen (2011: EUR 3,0 miljoen). In het licht van de economische situatie is deze verwachting met de nodige onzekerheden omgeven.
Rotterdam, 15 november 2012
Directie
Batenburg Techniek N.V.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL