Athlon rondt overname Unilease af

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 30/06/2004 08:43
Athlon Holding (autoleasing en autoschadeherstel) heeft met LeasePlan Corporation definitief overeenstemming bereikt over de overname van het 50%-belang van LeasePlan Corporation in Unilease. Athlon bezit al de andere 50% van het aandelenkapitaal van Unilease.

De ondernemingsraad van Unilease heeft positief geadviseerd, terwijl de mededingingsautoriteiten geen bezwaren hebben.

De definitieve koopsom bedraagt € 31.275.000 mln en wordt gefinancierd door uitgifte van 1,56 mln gewone aandelen en uit beschikbare kredietfaciliteiten. De totale resultaten van Unilease worden vanaf 1 juli 2004 geheel opgenomen in de resultaten van Athlon Holding. De ten opzichte van eerdere berichten lagere koopsom (€ 33,5 mln) wordt veroorzaakt door uitgekeerd dividend.

Unilease heeft in Nederland ruim 20.000 leasecontracten en in België ca. 4.000 leasecontracten.

In 2003 werd door Unilease een omzet van € 260 mln met 200 medewerkers behaald. In dat jaar kwam de groei van de portefeuille uit op 2,6%.

De uitgifte van de nieuwe aandelen wordt begeleid door Rabo Securities, Global Coordinator en bookrunner en NIB Capital Bank. De opbrengst is door de banken gegarandeerd.

De aandelen zullen uitsluitend geplaatst worden bij institutionele beleggers. De Global Coordinator mag zich inlaten met transacties die de prijs van het gewone aandeel kunnen stabiliseren, in stand houden of in andere opzichten kunnen beïnvloeden, voor een periode van 30 dagen na de betalingsdatum van de emissie



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL