Arcadis maakt plan voor ontpoldering Noordwaard in de Biesbosch

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 03/07/2006 10:52
ARCADIS gaat met haar consortiumpartners DHV, Royal Haskoning en opdrachtgever Rijkswaterstaat Zuid-Holland het plan uitwerken voor de ontpoldering van de Noordwaard in de BiesBosch. Vooruitlopend op de definitieve beslissing rond de planologische kernbeslissing (PKB) Ruimte voor de Rivier heeft Staatsecretaris Schultz van Haegen de Noordwaard als grootste koploperproject aangewezen en is eind 2005 de planstudie gestart. Rijkswaterstaat Zuid-Holland heeft medio juni de opdracht gegund aan het consortium onder leiding van ARCADIS. Met deze opdracht is een bedrag gemoeid van een kleine miljoen euro. De uitvoeringssom voor de ontpoldering van de Noordwaard wordt geraamd op enkele honderden miljoenen euro’s.

Voor bescherming tegen hoogwater wordt door ontpoldering van de Noordwaard, een 2000 hectare groot gebied in de Biesbosch, deels omgevormd tot een doorstroomgebied. Zo’n 1000 hectare daarvan zal regelmatig (10-100 dagen per jaar) meestromen. Het overige deel van het gebied, waarin verschillende landbouwpolders met een kade worden beveiligd tegen regelmatige overstroming, zal alleen in extreme gevallen moeten kunnen meestromen.

Voor het plan wordt een groot aantal studies verricht; een milieueffectrapportage, deelstudies aangaande de hydraulische effecten, de geohydrologische effecten, de effecten op de ecologische en landschappelijke waarden, de bodemkundige aspecten, de effecten op wonen, landbouw en recreatie en overige effecten. Het voorkeursalternatief moet vervolgens worden uitgewerkt in een inrichtingsplan en een kostenraming.

Naast de consortiumpartners DHV en Royal Haskoning, zijn ook het waterloopkundig Laboratorium, H+N+S Landschapsarchitecten en Fugro bij de combinatie betrokken.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL