Arcadis bouwt in stilte op lokale markt verder door.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 04/04/2005 11:40
Arcadis lokaal genoteerd bouwt in stilte verder door. Op de lokale markt valt dit bedrijf tekort op en wie is Arcadis?
Arcadis is een bedrijf met een verhaal. Al meer dan horderd jaar. Over de inrichting van de leefomgeving en waar Arcadis voor staat en wat de klanten mogen verwachten. Arcadis is er voor de klanten en denken als de klanten op gebied voor milieu, infrastructuur, bouw en nieuwe producten en diensten (facility management).
De reslutaten van Arcadis hebben zich in 2004 over het algemeen gunstig ontwikkeld. Zonder eenmalige effecten en exclusief het effect van valutadalingen nam de omzet toe met 10%, terwijl de netto operationele winst eveneens met 10% steeg. Ook behaalde Arcadis haar doelstelling van een autonome groei van 5%.
Dat was te danken aan de goede prestaties in de milieumarkt, uitbreiding in facility management en marktkerstel in Latijns Amerika (vooral Brazilie).
Het succes in milieu is vooral toe te schrijven aan het GRIP programma in de VS. Er bestaat veel belangstelling voor deze door Arcadis ontwikkelde saneringsaanpak voor verontreinigde terreinen. Inmiddels is ook gestart met introductie in Europa. Met het multinational clients programma werd de dienstverlening bij grote internationale ondernemingen aanzienlijk uitgebreid. In Sjanghai opende Arcadis een kantoor vooral voor multinationale klanten.

De infrastructuurmarkt ontwikkelde zich in 2004 in de meeste landen positief. Door synergie raakt Arcadis ook betrokken bij grote railprojecten in Europa en Azie. Het inmiddels wereldvermaarde viaduct van Millau, ontstond op de tekentafels van Arcadis. Dit laat zien dat Arcadis in de top op gebied van infrastructuur kan meedraaien. In het bouwsegment werd de transitie naar managementactiviteiten met hogere toegevoegde waarde voortgezet.
In Nederland werd in 2004 de herstructurering afgerond. Door de verrichte desinvesteringen concentreerd Arcadis zich nu op drie marktsegmenten met meer focus op hun kernactiviteiten.

Wat zijn de vooruitzichten voor 2005?
Deze zijn positief, Arcadis is goed gepositioneerd in markten met perspectief en werkt aan thema's die er toe doen. Water, Mobiliteit, verstedelijking, nieuwe contractvormen en duurzaamheid. Thema's die ook in 2005 aangepakt moeten worden, "Imagine the result"!

Redactie XEA.nl
Arcadis een bedrijf van degelijkheid, koers is opgelopen naar EUR 15-16 en geeft een dividend over 2004 van EUR 0,48 (onv.) in contanten.
Het aandeel vinden wij in prijs wat aan de hoge kant en koopwaardig bij dipdagen richting 13 -14 euro.
Lees via onze fondsnavigator de stukjes eens door van Arcadis.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL