Arcadis in 2005 verder omhoog?

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 02/01/2005 11:32
Het aandeel Arcadis (lokaal) kan in 2005 verder omhoog, dat is onze verwachting.
Wat zijn de vooruitzichten voor Arcadis? In de Nederlandse infrastructuurmarkt krijgt verschuiving van nieuwbouw naar aanpassing en vernieuwing langzaam vorm. Publiek private samenwerking kan leiden tot additionele investeringen in infrastructuur. Uitbreiding van transnationale Europese netwerken, zowel weg als spoor, biedt veel perspectief. De sterke poitie in de milieumarkt van Arcadis, is een prima basis voor voortzetting van groei in dit segment. Verschuiving van focus in het gebouwensegment naat activiteiten hoger in de waardeketen moet leiden tot margeverbetering. Groei moet hier vooral komen van herstel economie en ourscourcing bedrijven van facilitymanagement.
Voor 2005 wordt in de Nederlandse markt een geleidelijke verbetering verwacht.
De doorgevoerde herstructurering en de vooruitzichten in de belangrijkste markten waarin Arcadis actief is, vormen een solide basis vooreen gezonde ontwikkeling. In het afgesloten jaar 2004, zal de winst vrijwel gelijk zijn aan 2003, dit exclusief eenmalige baten en lasten en andere nog niet voorziene zaken.
Dat resultaat zal dan zijn per aandeel, ca. EUR 1,06 netto winst en een gelijk dividend van EUR 0,48 (tax. XEA.nl) (het eigen vermogen zit rond de EUR 6,70 p.a.).
De herstructureringslast zal circa EUR 1,5 miljoen (per saldo) negatief op het resultaat 2003 drukken (eenmalig).
Wel zullen de herstructureringen vanaf 2005 een positief effect op de resultaten van EUR 2 tot 3 miljoen hebben. Per 31-12-2004 staan ca. 20,7 miljoen aandelen uit (was per 31-12-2003 20,4 miljoen), uitgebreid door ca. 270.000 aand. uit opties.
De koers van het aandeel Arcadis is al aardig op de verbeterde vooruitzichten vooruitgelopen, in het 2e kw. 2003 was de laagste koers EUR 6,41, daarna is de weg geleidelijk opgelopen naar de huidige EUR 13,70.
Toch zien wij in dit defensieve aandeel verdere kansen. De dollar speelt ook bij dit aandeel haar negatieve rol, maar als de dollar stabiel tot beter wordt zal dit ook het resultaat bij Arcadis positief beinvloeden.
Het dividend van Arcadis is een pay-out van 30 tot 40% van het operationele resultaat. Dus hogere winst in 2005 en hoger dividend. Arcadis heeft ook een notering in New York op de Nasdaq, maar wel in USA dollars.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL