OPDRACHT ARCADIS VOOR BODEMSANERING VOORMALIG NASA TERREIN IN CALIFORNIE

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 09/02/2004 08:23
ARCADIS, de internationale advies- en ingenieursonderneming, heeft opdracht gekregen voor het saneren van de bodemverontreiniging op een voormalig terrein van de NASA, de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie, in de Amerikaanse stad Downey in Californië. De sanering wordt uitgevoerd onder het door ARCADIS ontwikkelde Guaranteed Remediation Program (GRiP®) en is nodig om het 26 hectare grote terrein geschikt te maken voor herontwikkeling ten behoeve van commerciële en andere functies, zoals gezondheidszorg. Het contract heeft een waarde van US$14,6 miljoen.

Het terrein in Downey is door NASA meer dan 70 jaar lang gebruikt voor de bouw van vliegtuigen en voor onderzoek, ontwikkeling en de bouw van raketten voor onder meer het beroemde Apollo programma en voor de Space Shuttle. Gedurende die periode zijn diverse gevaarlijke stoffen gebruikt, die op het terrein waren opgeslagen. Uit onderzoek is gebleken dat zowel de bodem als het grondwater daardoor zijn vervuild.

De sanering wordt uitgevoerd op basis van een GRiP contract met als prestatiecriterium dat voldaan wordt aan de wettelijke normen voor de milieucondities. Onder het GRiP program verschaft ARCADIS de klant zekerheid ten aanzien van de saneringskosten door een prijsgarantie af te geven en risico’s af te dekken via een verzekeringspolis.

“We zijn blij dat we de stad Downey kunnen helpen met dit belangrijke bodemsanerings-project, dat de weg vrijmaakt voor herontwikkeling van het terrein voor nieuwe functies” zegt Harrie Noy, bestuursvoorzitter van ARCADIS. “We zijn een van de weinige bedrijven die wereldwijd een volledig pakket van diensten kunnen aanbieden dat zowel bodemsanering als herontwikkeling van verontreinigde terreinen omvat. Dit contract toont opnieuw aan dat we innovatieve oplossingen kunnen bieden op het gebied van milieu.”

ARCADIS is een toonaangevende dienstverlenende kennisorganisatie, wereldwijd werkzaam op de terreinen infrastructuur, gebouwen, milieu en communications. Wij nemen verantwoordelijkheid voor projecten en programma’s van idee, via implementatie tot exploitatie, voor zowel bedrijven als overheden. Centraal in onze integrale aanpak staat de meerwaarde voor onze opdrachtgevers. ARCADIS heeft wereldwijd een jaarlijkse omzet van circa €850 miljoen en 8500 medewerkers in dienst.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL