ARCADIS rondt acquisitie PRC Bouwcentrum af

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 14/11/2003 08:29
ARCADIS, de internationale advies- en ingenieursonderneming, heeft vandaag bekendgemaakt dat de overname van PRC Bouwcentrum B.V. (PRC) is afgerond. PRC is gespecialiseerd in projectmanagement en verleent advies- en onderzoeksdiensten op het gebied van bouw, huisvesting, ruimtelijke ordening, infrastructuur en duurzame ontwikkeling. Bij PRC werken ruim 350 mensen die in 2002 een omzet van € 34 miljoen realiseerden.

In oktober stemden de aandeelhouders van PRC (de medewerkers) al vrijwel unaniem voor de overname. Recent heeft ook de Nederlandse Mededingingsautoriteit gemeld dat voor het samengaan van beide ondernemingen geen vergunning is vereist.

PRC is vooral actief op de gebieden bouw en infrastructuur, met projectmanagement als kerncompetentie. Dit omvat advies over bouwprocessen, projectorganisatie, programma’s van eisen en kostenmanagement en wordt toegepast bij huisvestingsvraagstukken van overheden en bedrijven. PRC doet dit vooral in de gezondheidszorg en het onderwijs, bij stedelijke vernieuwing, de ontwikkeling van commercieel vastgoed en bij infrastructuurprojecten. PRC krijgt door het samengaan toegang tot de (internationale) marktkanalen van ARCADIS voor het afzetten van deze deskundigheid. PRC zal onder eigen naam in de markt actief blijven.

Voor ARCADIS betekent de overname van PRC een aanzienlijke uitbreiding op het gebied van projectmanagement. Harrie Noy, voorzitter van de Raad van Bestuur van ARCADIS hierover: “De markt vraagt steeds meer naar totale uitbesteding van projecten, van ontwikkeling tot en met exploitatie, inclusief de verantwoordelijkheid voor tijd en kosten. Naast technische competentie is professioneel projectmanagement daarbij een voorwaarde voor succes. De goede marktposities van PRC in de gezondheidszorg, het onderwijs en bij woningbouwcorporaties, zien wij ook als een belangrijke asset.”




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL