Arcadis en DHV werken aan IJsselmeer

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 12/07/2010 07:27
AMSTERDAM (AFN) - Advies- en ingenieursbureaus Arcadis en DHV gaan in opdracht van Rijkswaterstaat samen een nieuw spuicomplex voor de Afsluitdijk ontwerpen. Daarmee moet in de toekomst sneller en vaker overtolllig water uit het IJsselmeer in de Waddenzee worden gespuid om wateroverlast en onveilige situaties door de stijging van de zeespiegel te voorkomen. Dat maakten de bedrijven zondag bekend.

Het complex is volgens DHV en Arcadis noodzakelijk omdat de zeespiegel in de eerste helft van deze eeuw naar verwachting met ongeveer 25 centimeter stijgt. Daarnaast valt er in die periode in de winter waarschijnlijk meer neerslag dan voorheen en zijn de oudere spuicomplexen aan renovatie toe. Het nieuwe complex kan twee keer meer water spuien dan de bestaande complexen.

Arcadis en DHV denken de milieueffectrapportage voor het project ter waarde van 1,5 miljoen euro medio 2011 af te ronden. In 2016 moet het nieuwe spuicomplex in gebruik worden genomen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL