BinckBank doet strategische overname met aankoop

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 19/10/2006 09:14
BinckBank heeft per heden softwareleverancier en -ontwikkelaar Syntel Beheer
B.V. (Syntel) overgenomen. Syntel is marktleider in Nederland op het gebied
van software voor de verwerking en administratie van effectentransacties voor
financiële instellingen. De overname past in de doelstelling van beide
ondernemingen om internationaal te expanderen en de huidige dienstverlening
aan te vullen met Business Process Outsourcing (BPO) van effectendiensten
ten behoeve van banken. De overname van Syntel draagt direct positief bij aan
het resultaat.
Bestuursvoorzitter Thierry Schaap van BinckBank:
Syntel levert al jaren naar volle tevredenheid de basistechnologie voor onze product.
Met deze strategische overname verkrijgt BinckBank de beschikking over die belangrijke technologie die het kloppend hart vormt van onze dienstverlening. Hierdoor kunnen wij onze doelstelling om internationaal te expanderen en onze dienstverlening aan te vullen met BPO diensten voor banken versneld uitvoeren.
Door de bundeling van softwarekennis en expertise op het gebied van operationele effectentransactieverwerking ontstaat een krachtig web-based platform voor financiële instellingen - waaronder banken - dat verder internationaal kan worden uitgerold.
Bovendien geven wij hiermee invulling aan onze doelstelling om een innovatieve
voortrekkersrol te blijven bekleden als het gaat om de verwerking van online
effectentransacties.
Algemeen directeur Jan Veenstra van Syntel:
De overname door BinckBank biedt ons de mogelijkheid om onze huidige dienstverlening uit te breiden en ons bedrijf daarmee naar de volgende fase te brengen. Belangrijk daarbij is dat wij onze bestaande en nieuwe klanten kunnen blijven bedienen met onze huidige en toekomstige producten. Daarnaast zijn wij bijzonder enthousiast over de ontwikkeling van BPO-diensten in samenwerking met BinckBank als uitbreiding op ons productpakket.
Met de Europese eenwording ontstaat een grote markt voor de Syntel producten. De overname door BinckBank biedt ons de slagkracht om ons bestaande en toekomstige product Europees uit te rollen.
Na een strategische herschikking van de BinckBank activiteiten in 2004 en 2005 werden Retail (dienstverlening aan particuliere beleggers) en Professional Services (dienstverlening aan professionele cliënten) in aparte business units ondergebracht om geconcentreerde aandacht te besteden aan de groei van deze activiteiten en deze Europees uit te rollen. In het verlengde van deze strategie heeft BinckBank aan het begin van dit jaar aangekondigd de uitbreiding van haar diensten met de insourcing van de uitvoering van effectenorders, -administratie en effectengerelateerd betalingsverkeer
(BPO) voor banken te onderzoeken. Uit ons onderzoek is gebleken dat er veel vraag is naar deze vorm van dienstverlening.
Door de combinatie van BinckBank’s ervaring in de verwerking van hoge volumes in effectengerelateerde transacties en de software van Syntel, ontstaat de mogelijkheid tot ontwikkeling van een onderscheidend product op basis van hoge kwaliteit tegen zeer aantrekkelijke tarieven. BinckBank beoogt met de BPO diensten een groter effectentransactievolume te genereren wat zal leiden tot lagere kosten per verwerkte effectentransactie.
Syntel behoudt haar zelfstandigheid waardoor de dienstverlening aan bestaande klanten is gegarandeerd. Het bedrijf blijft gevestigd op de huidige locatie in Reeuwijk en er zal slechts een beperkte operationele integratie plaatsvinden. Activiteiten met betrekking tot de BPO-diensten zullen bij Syntel worden ondergebracht. BinckBank overweegt bestaande Syntel en toekomstige BPO klanten desgewenst te laten participeren in Syntel.

Reactie XEA.nl
Binck heeft het nu zelf in huis en kan daardoor haar "eigen" strategie volgen en uitbreiden. Niet meer afhankelijk van andere en de "know-how" in huis houden.
Dit zal haar rendement opleveren.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL