Binck N.V. maakt zeer goede start in 2005

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 21/04/2005 08:46
Vooruitlopend op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders die vandaag om 15.00 uur zal plaatsvinden publiceert Binck N.V. onderstaande trading update

Binck N.V. maakt zeer goede start in 2005
Aanzienlijke stijging baten bij gelijkblijvende kosten in Q1
Forse stijging resultaat tot nu toe
Stijging aantal retail klanten in Q1 tot 23.826 (ultimo 2004 19.900)
Binck N.V. (Binck) heeft een goede start gemaakt in 2005, waarbij alle business units (Retail, Wholesale en Trading) positief hebben bijgedragen aan het resultaat in het eerste kwartaal. Het aantal klanten bij Retail is in het eerste kwartaal wederom –fors gegroeid naar 23.826 (ultimo 2004: 19.900). Het aantal vermogensbeheerders is in dezelfde periode gegroeid naar 39 (ultimo 2004: 32). Het door klanten aan Binck toevertrouwde vermogen is gedurende het eerste kwartaal gestegen naar
Eur 880 miljoen (ultimo 2004: Eur 703 miljoen).

André Teeuw (CEO)
"Onze resultaten ontwikkelen zich tot nu toe boven verwachting. Maatregelen die in het vorig jaar zijn genomen en de hoge mate van automatisering van onze organisatie zorgen voor een aanzienlijke stijging van de baten bij gelijkblijvende kosten, resulterend in een forse stijging van het resultaat in het eerste kwartaal ten opzichte van de vergelijkbare periode vorig jaar. Alle business units hebben geprofiteerd van de positieve stemming op wereldwijde effectenmarkten. Onze unieke combinatie van hoogwaardige dienstverlening, bijzondere klantgerichtheid en lage tarieven blijkt voor particuliere beleggers onverminderd aanleiding over te stappen naar BinckBank, zoals blijkt uit de groeiende klantenaantallen. Naar verwachting zal Binck de stijgende lijn in 2005 kunnen voortzetten."

Retail – de business unit die opereert onder de naam BinckBank - introduceerde in het eerste kwartaal, naast haar kernproduct BinckActive, twee nieuwe producten voor enerzijds de belegger die geen behoefte heeft aan uitgebreide beleggingsinformatie (BinckLite) en anderzijds de hyperactieve belegger (BinckTrader). Met dit productassortiment kan BinckBank elke soort belegger optimaal bedienen en speelt daarmee in op de trend van segmentatie, die in de Verenigde Staten al langer te zien is. De optimale prijs/kwaliteit verhouding en productdiversificatie stelt BinckBank in staat haar voortrekkersrol te behouden.

Informatie over Binck N.V.
Binck levert diensten op het gebied van effecten en derivaten aan verschillende soorten beleggers. De activiteiten vinden plaats binnen drie business units, te weten ‘Retail’, ‘Wholesale’ en ‘Trading’.

Binnen de business unit Retail treedt BinckBank op als internetbroker voor particuliere beleggers. Daarnaast richt BinckBank zich op externe zelfstandige vermogensbeheerders en commissionairs, met bancaire dienstverlening en executie van effectenorders.

De business unit Wholesale bemiddelt in effecten- en derivatentransacties ten behoeve van binnen- en buitenlandse institutionele beleggers en effectenhuizen.

De business unit Trading bestaat uit een aantal dochtermaatschappijen in binnen en buitenland. Binnen deze werkmaatschappijen vindt handel voor eigen rekening plaats in aandelen, obligaties en derivaten.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL