BinckBank op koers met nieuwe strategie Redesign Binck

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 25/07/2016 07:12
Strategische herpositionering ligt op schema• De ontwikkeling van de spaarbrokerdienst binnen het 'Saving' segment vertoont goede progressie en de dienst wordt naar verwachting gelanceerd in het vierde kwartaal van 2016. • De ontwikkeling van de aangekondigde internationale uitrol van een nieuwe Binck vermogensbeheerpropositie staat gepland voor in het vierde kwartaal van 2016.• Nieuwe initiatieven gelanceerd met ProBeleggen in Nederland en ZoneBourse in Frankrijk om klanten een laagdrempelige toegang te bieden tot de kennis van beleggingsprofessionals. • In Nederland werd onder het label Binck Fundcoach 'Alles in 1 beleggen' geïntroduceerd. Beleggers krijgen hiermee de keuze uit een nieuwe vorm van eenvoudig te begrijpen beleggingsoplossingen op execution only basis. Met de introductie van het 'Alles in 1 beleggen' concept geeft BinckBank een verdere invulling aan haar dienstverlening binnen het 'Investing' segment. In juli ontving 'Binck Fundcoach Alles in 1 beleggen' van de Consumentenbond het predikaat 'beste koop'.• BinckBank heeft op 15 juli 2016 een portefeuille Nederlandse woninghypotheken ter waarde van circa € 340 miljoen overgenomen van Obvion. Dit past binnen de geformuleerde doelstelling om meer gediversificeerde inkomsten te realiseren.

Highlights eerste halfjaar 2016 • Gecorrigeerd netto-resultaat 16H1 € 16,2 miljoen (15H1: € 29,9 miljoen).• Gecorrigeerde netto-winst per aandeel 16H1 € 0,23 (15H1: € 0,43).• Interim dividend 16H1 €0,04 per aandeel (15H1: €0,14 per aandeel).• BinckBank blijft in staat de kosten te beheersen, ook met de investeringen die de implementatie van de nieuwe strategie en ontwikkeling van nieuwe diensten met zich meebrengen.• BinckBank heeft van de AFM twee boetes opgelegd gekregen. Eén op 16 maart 2016 ter hoogte van € 500.000 voor te late transactie-rapportages en één op 1 juli 2016 van € 750.000 wegens vermeende niet duidelijke en misleidende reclame voor Alex Vermogensbeheer. Hiervoor waren in 2015 reeds voorzieningen getroffen.
BinckBank gaat tegen het boetebesluit met betrekking tot Alex Vermogensbeheer in bezwaar bij de AFM.• Diensten BinckBank bekroond met diverse awards: - Op 23 mei is BinckBank Nederland tot ‘Best broker overall’ bekroond in het IEX Netprofiler brokeronderzoek 2016. - De Think Total Market UCITS ETF Neutraal is door DFT in mei uitgeroepen tot ‘Financieel product van de maand’. - In Italië is BinckBank op 23 juni bij de Le Fonti Awards tot ‘Bank of the year in online trading’ uitgeroepen.

Kapitaalbeleid• BinckBank startte op 19 februari 2016 met een aandelen-inkoopprogramma. In de periode tot juli 2017 zal BinckBank eigen aandelen inkopen tot een totaalbedrag van € 25 miljoen. Per 30 juni 2016 heeft BinckBank voor een bedrag van € 18,2 miljoen aan aandelen ingekocht. Het inkoopprogramma is hiermee al voor 73% afgerond.

Ook met betrekking tot de nieuwe groeistrategie: 'Redesign Binck' worden de juiste stappen gezet. Vincent Germyns: "In het afgelopen halfjaar werd belangrijke voortgang geboekt met de realisatie van 'Redesign Binck'. Dit jaar en volgend jaar zijn voor ons belangrijke jaren. Wij willen binnen onze Europese footprint een bredere en groeiende groep particulieren bedienen. Namelijk die klantengroepen die op zoek zijn naar het beste alternatief om op een vertrouwde, transparante, simpele en goedkope wijze zelf, of met onze hulp, hun vermogen te behouden en/of verder op te bouwen voor de toekomst. Daarvoor zullen wij ook het aanbod van trading-, investing- en savingsproducten verbreden. Komend najaar zal onze spaarbroker gelanceerd worden en staat de introductie van een nieuwe vermogensbeheerpropositie voor het buitenland gepland. Wij willen klanten helpen om de keuzes te maken welke producten en diensten het beste bij hen passen. Dit doen wij door gebruik te maken van slimme technologie, inzet van big data analyse en optimalisatie van de user experience. We zijn ervan overtuigd dat BinckBank hierin een cruciale rol
kan spelen en kijken de toekomst dan ook vol vertrouwen tegemoet."

Lees meer op
https://www.binck.com/_clients/binck_com/data/pdf/binckbank_persbericht_resultaten16q2_en.pdf


Adviezen Binck Bank
Adviezen
Datum Instelling Analist Advies Koersdoel WPA 2016 WPA 2017
18-07-2016 NIBC Markets Marcell Houben Neutral 6,50
07-07-2016 ING Albert Ploegh Hold 4,50
04-07-2016 KBC Securities M. De Wit Accumulate 6,50 0,54 0,53

Wat zijn adviezen waard? Je kon al aanvoelen dat het niet loopt bij Binck. EUR 200 aanvang bij start en wat moeten zijn met Hypotheken? Daar vraagt om zorgen en niet betaalde aflossingen. etc.
Binck zal het moeilijk blijven houden.

tijd 09.02
2De Smallcap 777,37 +2,54 +0,33% Binck EUR 4,601 +4ct vol. 41.000

Binck blijft te duur met haar kosten (lees transactie) en daar concurreren de anderen met lagere en ook de ontevredenheid neemt toe over Binck.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL