Weg vrij voor benoeming COO BinckBank

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 11/09/2015 07:43
De raad van commissarissen van BinckBank is voornemens de heer Steven Clausing (1971) te benoemen tot Chief Operating Officer (statutair bestuurder). Met de benoeming is het bestuur van BinckBank compleet en zal uit drie personen bestaan: Vincent Germyns (bestuursvoorzitter), Evert Kooistra (CFRO) en Steven Clausing (COO). De benoeming van Steven Clausing gaat in na afloop van de buitengewone aandeelhoudersvergadering die in het vierde kwartaal van 2015 georganiseerd zal worden. De benoemingstermijn loopt tot einde van de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering in 2019. De voorgenomen benoeming van de heer Steven Clausing heeft instemming gekregen van De Nederlandsche Bank (DNB) en de ondernemingsraad van BinckBank heeft positief geadviseerd.

Steven Clausing zal verantwoordelijk zijn voor de aansturing van IT en product management. De benoeming van de COO geeft een belangrijke impuls aan de realisatie van "operational excellence", één van de strategische doelstellingen van BinckBank. De nieuwe taakverdeling stelt bestuursvoorzitter Germyns in staat scherpe focus aan te brengen op de executie van de strategie van BinckBank.

Vincent Germyns, bestuursvoorzitter BinckBank: "Ik ben verheugd met de voorgenomen benoeming van Steven Clausing tot COO van BinckBank. Juist omdat hij vanuit de organisatie komt, kent hij de mensen en processen achter de business goed. Met Steven aan boord van het bestuur kunnen wij focus houden en snelheid maken in het realiseren van onze strategie. Afgelopen tijd is de nieuwe organisatiestructuur doorgevoerd. Alle sleutelposities zijn ingevuld en nu richten we ons op het realiseren van onze ambities ten behoeve van onze klanten en andere stakeholders."

In 2013 startte Steven Clausing bij BinckBank als verantwoordelijke voor riskmanagement. Voor zijn indiensttreding bij BinckBank bekleedde hij diverse senior management functies op het gebied van commercie, interne organisatie, audit & riskmanagement binnen ABN Amro en RBS.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL