BinckBank gaat zich verder toeleggen op kernactiviteiten

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 11/11/2013 08:08
Onderzoek gestart naar verkoop of samenwerking van BPO- (Business Proces Outsourcing), software- en licentieactiviteiten van Able B.V.

BinckBank start, in het kader van een voorgenomen desinvestering, een onderzoek naar de mogelijkheden van een verkoop dan wel een samenwerking voor haar niet bancaire-activiteiten, namelijk de BPO- en software- & licentieactiviteiten. De software- en licentieactiviteiten worden uitgevoerd door Able B.V., een zelfstandig onderdeel van BinckBank N.V. De BPO-diensten worden geleverd door BinckBank N.V. (Professional Services). Genoemde onderdelen opereren gezamenlijk in de markt onder de naam "Able".

BinckBank geeft met de voorgenomen desinvestering strategisch prioriteit aan een versnelde realisatie van haar Retail strategie voor de (Europese) online brokerage- en vermogensbeheer dienstverlening.

Able is marktleider in Nederland op het gebied van de genoemde niet-bancaire activiteiten waarin nog verder geïnvesteerd moet worden om tot een positief resultaat te komen. Een mogelijke verkoop of samenwerking met andere partijen biedt de niet-bancaire activiteiten van Able een betere basis voor de realisatie van het potentieel dat dit onderdeel van BinckBank (Professional Services) heeft opgebouwd. Het management van Able ondersteunt het onderzoek en staat positief tegenover een overname of een samenwerking met andere partijen. De dienstverlening van Able aan zelfstandige vermogensbeheerders en hun (particuliere) cliënten vormt geen onderdeel van het onderzoek.

De ondernemingsraden van BinckBank N.V. en Able B.V. wordt om advies gevraagd.

BinckBank zal bij het onderzoek de belangen van alle stakeholders, waaronder medewerkers, klanten en aandeelhouders zo goed mogelijk dienen. De kwaliteit van de dienstverlening aan de professionele klanten blijft gewaarborgd, ongeacht de uitkomst van het onderzoek.

BinckBank wordt bij het onderzoek onder meer begeleid door Kempen & Co.

BinckBank zal de markt informeren over de uitkomsten van het onderzoek zodra daartoe aanleiding bestaat.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL