BinckBank en TOM schenden merkrecht Euronext

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 08/07/2013 16:07
DEN HAAG (AFN) - De alternatieve handelsplatformen The Order Machine (TOM) en BinckBank maken bij de verhandeling van opties op hun onlinebeleggingssites inbreuk op het merkenrecht van beursbedrijf NYSEEuronext. Zij moeten binnen 4 weken alle zogeheten AEX-ticker symbolen op hun websites verwijderen. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank in Den Haag maandag in een kort geding geoordeeld.

TOM en BinckBank hadden zich ervan bewust moeten zijn dat het verhandelen van opties die zijn gebaseerd op de Amsterdamse AEX-index, verwarrend is. De gemiddelde consument zou hierdoor ten onrechte kunnen denken dat er een commerciƫle band bestaat tussen NYSE Euronext enerzijds en TOM en BinckBankanderzijds, aldus de voorzieningenrechter.

Euronext laat andere partijen een licentie betalen om zogenoemde AEX-producten te mogen aanbieden, maarBinckBank en TOM weigerden dat. TOM zei voorafgaand aan de uitspraak niets verkeerd te doen door gebruik te maken van de aanduiding AEX ,,om daarmee aan te geven dat de onderliggende waarde de koers van de AEX-index is''.

De partijen krijgen van de rechtbank 4 weken de tijd om hun websites aan te passen, in plaats van de doorEuronext gevraagde 3 dagen. BinckBank en TOM hebben voldoende helder gemaakt dat deze tijd nodig is om hun software aan te passen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL