AND, Investeringsprogramma voor 2006-2007 moet ambities bestendigen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 19/04/2006 15:07
AND jaarwinst 2005 na belasting Eur 259.000 (2004: 973.000)
Rotterdam, 19 april 2006 - AND International Publishers N.V. (AND) heeft in 2005 haar winstgevendheid weten te behouden, zij het op een lager niveau dan in 2004. De winst na belastingen daalde van Eur 973.000 naar Eur 259.000. De omzet nam af van Eur 4,3 miljoen naar Eur 3,7 miljoen. Als oorzaken hiervoor gelden de afkalvende afzet in de traditio­nele markten en het vooralsnog uitblijven van omzet in de nieuwe segmenten 'personal' en 'vehicle' navigation. Door een stringente kostenbeheersing konden deson­danks voor het tweede achter­eenvolgende jaar zwarte cijfers worden geschre­ven.

De contacten met toonaangevende spelers in de snelgroeiende markten voor 'personal' en 'vehicle' navigation zijn echter zo veelbelovend dat de vennoot­schap eind 2005 een ambi­tieus investe­ringsprogramma is gestart. Dit moet er allereerst in voorzien dat AND zich ontwik­kelt tot een leidende marktpartij in de 'overige' continenten (Oost-Europa, Zuid- en Midden-Amerika, Australie en Afrika). Centraal staat een ontwikkelingsinspanning die ertoe moet leiden dat de databases van AND nog beter voldoen aan de door de markt gewenste specificaties. Daarvoor is de afgelopen maanden de productiecapaciteit in India sterk uitgebreid en is het productieproces verder geoptima­liseerd.

Voor de 36 meest veelbelovende landen uit de 'overige' continenten tracht AND op korte termijn kwalitatief hoogwaardige data te produceren. De eerste concrete resultaten van deze activiteiten zijn reeds zichtbaar. Zo kan AND inmiddels navigeerbare data leveren voor Turkije, die momenteel door verschillende marktpartijen worden getest. Op korte termijn zijn ook al testversies voor Slovenië en Kroatië beschikbaar.

Teneinde de investeringen voor het uitbreiden en verfijnen van de databases te financieren heeft de onderneming begin dit jaar onderhands aandelen en warrants uitgegeven. Het eigen vermogen en de liquiditeitspositie stijgen hierdoor direct met ruim Eur 2 miljoen en als de warrants worden uitgeoefend nog eens met ruim Eur 4 miljoen. Hierdoor kan de onderneming over voldoen­de financiële middelen beschikken om de strategische en operationele plannen te bekostigen.

Met het oog op de toenemende investeringskosten en de onzekerheid over de snelheid en omvang van de marktpenetratie acht de onderneming het nog te vroeg om een concrete voorspelling te doen over omzet en resultaat in 2006. De gemaakte strategische keuzes, die in het op 25 april te verschij­nen jaarrapport nader worden toegelicht, rechtvaardigen het eerder geformuleer­de langetermijnperspectief voor AND.

Op de AvA van 9 mei 2006 komen naast de reguliere zaken als vaststelling jaarrekening en decharge van bestuurders en commissarissen ook de (her)benoeming van de leden van de Raad van Commissarissen aan de orde. Zowel de heer P.W. Middelhoven als F.A.M. Faas, van wie de termijn in 2006 afloopt, zijn voor herbenoeming beschikbaar. Op grond van persoon­lij­ke overwegingen en in het licht van de veranderende aandeelhou­ders­struc­tuur heeft de heer M.C. Westermann te kennen gegeven zijn positie ter beschik­king te stellen. De Raad van Commissarissen stelt voor de vacature te vervullen door de heer E.Th. van Dijk te benoemen als lid van de Raad van Commissa­rissen.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL