AND sluit overeenkomst met LBS aanbieder deCarta

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 09/01/2013 08:07
Rotterdam, 9 januari 2013 - AND heeft een overeenkomst getekend met het Amerikaanse deCarta om wereldwijde location-based services (LBS) aan te kunnen bieden zoals geocoding, local search, gepersonaliseerde kaarten en routeplanning.

Deze overeenkomst maakt het mogelijk voor AND om een volledig geïntegreerde oplossing voor digitale kaarten middels diverse API's aan te bieden op basis van deCarta's LBS technologie.

deCarta heeft al 15 jaar ervaring als aanbieder van LBS technologie. Het Amerikaanse bedrijf heeft wereldwijd veel van de huidige LBS diensten mogelijk gemaakt, van Google Maps (2005-2008) tot momenteel meer dan 20 mobiele operators. Voorbeelden zijn Samsung, INRIX, Ford, General Motors OnStar en MotionX GPS Drive (de best verkopende navigatie app op de iPhone in de VS). De API's worden gebruikt door duizenden ontwikkelaars over de hele wereld.

Het deCarta platform biedt alle benodigde kerntechnologieën als basis voor schaalbare, wereldwijde LBS diensten waaronder geocoding, single-line local search, routeplanning en gepersonaliseerde kaarten.

'AND is erg blij om met een van de belangrijkste LBS specialisten van vandaag te werken', zegt Hugo van der Linde CEO van AND. 'Hiermee kunnen we technologisch hoogstaande maatwerkoplossingen aanbieden om geo-intelligentie aan de bedrijfsprocessen van onze klanten toe te voegen.'

'deCarta is verheugd om samen te werken met een gerenommeerde locatie-specialist als AND. De combinatie van de AND kaartgegevens met het deCarta's LBS platform maakt het mogelijk om innovatieve LBS oplossingen aan te bieden', zegt J. Kim Fennell, CEO van deCarta.'

AND verwacht dat een breed scala aan LBS API's en diensten in de loop van het eerste kwartaal van 2013 beschikbaar komen. AND produceert en verkoopt wereldwijd digitale kaarten en locatie-gebaseerde diensten. Het bedrijf richt zich op het toevoegen van locatie-intelligentie met als doel bedrijfsprocessen te verbeteren door middel van locatie-technologieën en big geo-data.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL