Trading update kaartenmaker AND

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 17/05/2011 07:34
Rotterdam, 17 mei 2011 - Ontwikkelaar van digitale kaarten AND International Publishers N.V. heeft over de eerste vier maanden van 2011 een lagere omzet en een verlies gerealiseerd.
Chief Executive Officer Maarten Oldenhof spreekt van een uitdagende start van 2011. 'Wij praten met diverse grote marktpartijen, maar zijn afhankelijk van de besluitvorming bij deze partijen en hun lange goedkeuringsprocedures. Wij zien kansen voor ons in de sterk groeiende markt voor smartphones en sociale media, zoals Facebook, Groupon en Twitter. De combinatie sociale media op de smartphone is erg krachtig en locatiegebaseerde diensten zijn een must."

De omzet is in de eerste vier maanden van 2011 gedaald bij een negatief resultaat ten opzichte van de eerste vier maanden van 2010. Gezien de huidige omvang van AND wordt de ontwikkeling in omzet en resultaat sterk beïnvloed door het wel of niet afsluiten van enkele orders in een bepaalde periode, zowel groot als klein. Daarnaast zijn grote marktpartijen nog steeds zeer voorzichtig met het nemen van beslissingen door de grote mate van onzekerheid van marktontwikkelingen en met name de invloed daarvan op de verdienmodellen.

De samenwerking met Navmii is het eerste kwartaal verder uitgebreid. In de eerste maanden van 2011 zijn de landen Ierland, Groot-Brittannië en Finland toegevoegd aan het assortiment. Hiermee is heel West-Europa voorzien van mobiele navigatie. De applicatie is verkrijgbaar onder het Navmii GPS Live merk. Inmiddels zijn er al 250.000 apps voor iPhone en iPad gedownload via de iTunes store.

De kaart van Bulgarije is in het eerste kwartaal gereed gekomen. Deze kaart is geschikt voor turn-by-turn navigatie en is beschikbaar met cyrillische karakters. Verwacht wordt dat deze navigeerbare kaart later dit jaar beschikbaar komt als navigatie app op de smartphone.

Eind maart heeft AND een overeenkomst gesloten met Infochimps. Infochimps biedt de kaart van de Verenigde Staten aan voor geocodering. Een gegeocodeerde plaats kan eenvoudig op een kaart worden getoond, worden gebruikt voor check-in services, routebeschrijvingen, etc.

Vooruitzichten voor 2011
De economische omstandigheden, marktontwikkelingen en verdienmodellen in de markt voor digitale kaarten zijn in hoge mate onzeker. De resultaatontwikkeling in 2011 zal onder andere afhankelijk zijn van de sterkte van het economisch herstel en de ontwikkelingen in de markt voor navigatie en locatiegebaseerde diensten. AND is daarom niet in staat om een verwachting uit te spreken voor de resultaten over geheel 2011.

Strategie
AND is de enige onafhankelijke partij in de mondiale kaartenmarkt voor het aanbieden van digitale kaarten voor locatiegebaseerde diensten. De onderneming zet dan ook in op de snelle ontwikkeling van haar hoogwaardige database, waardoor het zich nog sterker positioneert in deze markt. Daarnaast onderzoekt AND de mogelijkheid om samen te werken met andere partijen teneinde de gehele wereld in kaart te brengen. De onderneming is samenwerking aangegaan met EMG uit China en Orion uit Dubai. Onder de naam Global Digital Mapping Alliance wordt gezamenlijk onderzocht of deze plannen haalbaar zijn.

AVA
De Algemene Vergadering van Aandeelhouders vindt plaats op 31 mei 2011 in Rotterdam. Aandeelhouders die de vergadering in persoon of bij gevolmachtigde wensen bij te wonen kunnen zich tot uiterlijk 24 mei 2011, 12.00 uur, schriftelijk aanmelden bij ING BANK N.V.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL