Uitlevering Charles Taylor aan Liberia goed voor Acomo.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 27/03/2006 07:56
Zomaar een Couranten bericht, Charles Taylor's uitlevering gevraagd door Liberia aan Nigeria. Daar zit hij i.v.m. voorwaarden afzettingsprocedures, maar nu wordt er toch door Liberia een uitlevering gevraagd aan Nigeria. Dat stond in de Courant en mensenrechtenorganisaties in Liberia zouden die uitlevering en berechting van de heer Taylor zien als de "basis" voor een stabiel Liberia. Die uitlevering lijkt een kans van slagen te hebben.

Wat heeft Acomo daarmee te maken?
Die zaten al zeer lang in Liberia, er is daar een rubberplantage "Salala" en daar werd in de jaren van "opstand" niets aangedaan, geen nieuw plant en aftap van rubber. Na het vertrek van Taylor is daar weer met samenwerking van plaatselijke ondernemingen die ook in de rubber zitten, aanplant en aftap geweest. In 2004 werd daar ca. 300 ton rubber afgetapt en een kleine aanplant.
Acomo heeft de bedoeling zich terug te trekken uit Liberia, dus zal een stabiel Liberia goed zijn voor alle partijen.
Acomo heeft de Salala plantage voor EUR 1 in de boeken staan. Op een vraag van de redactie XEA wat is de waarde? Was het antwoord, in 2005 tijdens de AVA circa. EUR 450.000 tot 500.000.
Wij van de redactie gaan nu uit, als de stabiliteit in Liberia vaster wordt en het economisch herstel duidelijker wordt en mede door de betere rubberprijs (natuurlijke), dat Acomo bij een verkoop meer kan ontvangen voor de plantage in Liberia.
De verkoop zou wel aan een plaatselijk partij worden gedaan, dus zal de betaling van de aanschafprijs in termijnen gaan.
Toch heeft een verkoop en rust in Liberia dus voor Acomo een "zonnige" kant.
Misschien dat er al onderhandelingen zijn en dat daarom de koers van het aandeel Acomo wat extra vraag heeft de laatste tijd.
Misschien dat in de AVA van Acomo daar iets over gezegd gaat worden.
Anders zullen wij van XEA.nl daar naar vragen.
Wij houden u op de hoogte.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL