Jaarverslag Acomo is uit en wederom goede verwachtingen.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 27/05/2005 14:10
Het jaarverslag van Acomo is uit en dat ziet er verzorgd en goed uit. D.D. 14 juni a.s. is de Algemene vergadering van Aandeelhouders te Rotterdam in het WTC om 10.30 uur.
Wat ons opvalt is, dat het belang van Red Wood Trust per 31/12/2004 is teruggebracht van 22,50% naar 13,28%. Verder hebben Bracamonte B.V. 12,60%, Jan Plas SA 5,23% en Drs. F.L. van Delft 5,02% een belang in Acomo.
Er ligt een voorstel voor een dividend van EUR 0,25 per aandeel, daarvan is reeds EUR 0,10 als interim dividend betaald. Het dividend geeft bij een gemiddelde koers over 2004 een rendement van 8,9% en daar mag je mee thuiskomen.
De plantages in Liberia Salala is relatief gespaard gebleven door de oorlog daar en is blijven produceren. Dat produceren was wel op kleinere schaal en de rust ter plaatse geeft reden tot beraad. Er zijn kleine herplantingen geweest en er is een grote herplant noodzakelijk. Acomo is zich nu aan het beraden hoe verder met deze plantage, die voor EUR 1 op de balans staat, maar in een eerdere AVA op de vraag, "hoeveel" is deze nu waard? Het antwoord was toen ca. 1 miljoen USA dollars. Ook heeft de holding haar bedrijfskosten met ca. 25% weten te reduceren.
Welke vooruitzichten voorziet Acomo voor dit jaar.
Door de aard van hun activiteiten is het moeilijk om een verwachting voor 2005 uit te spreken, mede gelet op de aarzelende wereldeconomie en talrijke onvoorzienbare klimatologische en landbouwkundige factoren. De dollar en de vraag uit China zullen een belangrijke invloed blijven hebben op de wereldeconomie. Acomo heeft vertrouwen in haar ervaring en marktkennis van haar handelsteam om van 2005 opnieuw een goed jaar te kunnen maken voor haar aandeelhouders en medewerkers.
Het eigen vermogen per 31/12/2004 was per aandeel EUR 1,49.
Het aantal uitstaande aandelen is 16.334.866 en er staan geen personeelsopties uit, er is een winstdeling bij Acomo.
Dus geen zorg voor indekkingsverliezen etc.
Wij zien Acomo als een defensieve belegging, met een uitstekend management en handelsteam, waar weinig verloop is. Het aandeel geeft nog steeds een goed rendement van ca. 7% bij de huidige koers van 3,60 - 3,65
De sterkere dollar kan Acomo dus in de kaart spelen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL