Acomo (lokaal) in trek bij de beleggers

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 30/12/2004 13:44
Het aandeel Acomo (Amsterdam Rubber) is de laatste tijd in trek bij de beleggers. Was het bedrijf de dividend kampioen het afgelopen jaar, dit jaar met een stijging van EUR 2,28 per ultimo 2003 en de huidige koers van EUR 3,30, is het ook een van de stijgingskampioenen.
De laatste maanden is bij een steeds oplopende koers en omzetten het aandeel gewild.
In november was de omzet ca. 275.000 sts en de koers van het aandeel liep op van EUR 2,99 (1/11) naar EUR 3,14 (30/11) en in december zitten wij tot vandaag aan een omzet van ca. 480.000 sts. Het totaal aantal aandelen van Acomo is 16.334.866 en daar zit ca. 8,1 miljoen stuks in vaste handen.
Het kan dus zijn dat een van de grootaandeelhouders zijn/haar belang aan het uitbreiden is, mede met het oog op de overname van Kuhne&Heitz. Dit bedrijf wordt ook door de grootaandeelhouders van de beurs afgehaald.
Acomo heeft nog steeds haar belang in de rubber poot van RCMA Commodities Asia (Pte) Ltd. (RCA) 42,51%. Met de rubberprijs in opmars van de laatste 1 tot 2 jaar, kan ook de stille reserve uit de plantage van Liberia (Salala) misschien verzilverd worden. Op een vraag van de redactie XEA in de AVA van enkele jaren geleden, "hoeveel is dat nu waard"? Was het antwoord, ca. USA$ 1 miljoen.
Indien een grootaandeelhouder 't belang aan 't uitbreiden is en dan denken wij aan de belanghebber van 12,6%, dan kan binnenkort, als dat zo is een melding komen dat haar belang de 15% is gepasseerd.
Wij houden u op de hoogte en lees onze stukjes over Acomo nog eens door via de fondsnavigator (Amsterdam Commodities aanklikken).



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL