W Boer nieuwe commissaris bij Amsterdam Rubber en wie is hij?

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 25/06/2004 15:08
De heer W. (Willem) Boer (56) is toegetreden tot de Raad van Commissarissen van Amsterdam Commodities (ACOMO) NV, het aan de Amsterdamse Euronext genoteerde handelshuis. De Algemene Vergadering van Aandeelhouders ging woensdag 16 juni j.l. akkoord met zijn voordracht. De RvC van Acomo bestaat verder uit de heren B.H. Stuivinga (voorzitter), N.W. de Kanter, G.L.M.A. van Lanschot en Y. Gottesmann.

De heer Boer heeft 30 jaar actieve handelservaring op het gebied van zuivelproducten en voedselingrediƫnten. Boer gaf jarenlang persoonlijk leiding aan de Hoogwegt Groep B.V. en kan buigen op een extensieve kennis van en ervaring in commodity trading en het management van een internationale handelsgroep.

De benoeming van de heer Boer volgt de strategische focus en diversificatiestrategie van Amsterdam Commodities. Voorzitter van de Raad van Commissarissen, B. Stuivinga zegt: "We vormen een Raad van Commissarissen die nauw betrokken is bij de strategische bedrijfsvoering en operationele prestaties van de groep. Dat betekent ook dat we een permanent klankbord zijn, bijvoorbeeld ten behoeve van risicoanalyses van door de groep ingenomen handelsposities. Het moge duidelijk zijn dat we de expertise en ervaring van Willem Boer daarom heel goed kunnen gebruiken".

Willem Boer (1948) studeerde bedrijfskunde aan Nijenrode en trad in 1974 in dienst bij Hoogwegt BV te Arnhem. In 1987 werd hij aangesteld als algemeen directeur van Hoogwegt International B.V. In 1994 werd hij directeur van Hoogwegt groep B.V. Vanaf 2001 is hij president-commissaris van de groep. Hoogwegt Groep is de belangrijkste handelaar in zuivelproducten ter wereld en heeft vestigingen in 12 landen verspreid over de 6 continenten.

Over Amsterdam Commodities N.V. (Acomo)

Amsterdam Commodities N.V. (Acomo) is een wereldwijd toonaangevend handelshuis op het gebied van specerijen (Catz International, 100%) en natuurrubber (RCMA Commodities Asia, 42,52%) en is actief in meer dan 90 landen. De aandelen Acomo noteren aan de effectenbeurs Euronext Amsterdam sinds 1908.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL