Acomo tekent een € 250 miljoen lange termijn groepsfinanciering

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 07/02/2014 13:03
Amsterdam Commodities N.V. (‘Acomo’) heeft nieuwe bankfaciliteiten getekend met een totale omvang van € 250 miljoen. De faciliteiten zullen worden gebruikt voor het financieren van werkkapitaal met ruimte voor acquisities. De nieuwe faciliteiten vervangen bestaande faciliteiten die in de jaren 2014 tot en met 2016 aflopen.
De condities van de faciliteiten reflecteren de zeer goede kredietstatus van Acomo. De looptijd van de faciliteiten is drie jaar met opties voor nog eens twee jaar en voor verhoging van de faciliteiten met 30%.
Jan ten Kate, CFO van Acomo: "Wij zijn zeer ingenomen met de interesse van banken om onze groep te financieren. Wij hebben onze financieringsstructuur versterkt door het aantrekken van lang vreemd vermogen tegen gunstige voorwaarden. De groep heeft een zeer sterke solvabiliteitspositie en liquiditeitspositie. Deze financiële posities zijn voor een handelshuis dat groei nastreeft van eminent belang."
Rabobank International en ING Bank traden op als coördinator en mandated arrangers.
Daarnaast traden HSBC Bank en Fifth Third Bank toe tot de groep van banken.

tijd 17.00
In de Smallcap Acomo EUR 16,61 +10ct vol. 21.301



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL