Acomo

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 10/08/2009 16:50
Gang van zaken eerste kwartaal 2009 19 mei.
Tijdens het eerste kwartaal van 2009 bleef de handel zeer actief en was de groep winstgevend. Wereldwijd is er thans sprake van een zware en langdurige recessie. Hoewel voeding hier traditioneel minder gevoelig voor is, merken we vertraging in de verkopen. Daarnaast zijn de sterk lagere prijzen van de meeste producten debet aan lagere omzetten. De geconsolideerde marges bleven echter op niveau.

De niet-geconsolideerde deelneming RCA zag een zeer scherpe terugval van de vraag naar rubber vanuit de (auto)bandenindustrie in Europa en Amerika.
China bleef grote hoeveelheden strategische grondstoffen kopen tegen lage prijzen en de internationale rubberprijzen bleven volatiel doch noteren nog steeds ruim 50% onder het hoogtepunt van 2008. Een langdurige periode van mindere vraag en lage prijzen, gecombineerd met minder volatiliteit, kan gevolgen hebben voor het niveau van onze omzetten en winsten.

Het is niet mogelijk om enige voorspelling te doen over het verdere handelsverloop in 2009 en over de resultaten van de groep. Directie en commissarissen hebben evenwel vertrouwen in het talent van onze traders om zowel in stijgende als wel in dalende markten kansen te benutten en winstgevend te handelen.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL