Cijfers (voorlopige) Alanheri

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 11/02/2004 13:45
Vooruitlopend op de definitieve cijfers over 2003 kunnen wij u mededelen dat het netto jaarresultaat van onze vennootschap zal uitkomen op een winst van ca. Eur 668.000 (2002: Eur 751.000). De omzet bedraagt ca. Eur 115.000.000 ( 2002: Eur 123.000.000).

Handel
Naast de gebruikelijke zaken als vraag en aanbod, gebaseerd op enerzijds de mate van consumptie en anderzijds de beschikbaarheid van de goederen, waren het de meer ongebruikelijke invloeden die een extra dimensie aan onze handelsactiviteiten toevoegden.

We noemen hier de oorlogssituatie in het Midden-Oosten, de vogelpest in Nederland en België, de klimatologische omstandigheden alsmede de sterk fluctuerende verhouding Euro/US dollar.

De prijzen van de meeste door ons verhandelde Europese producten waren stabiel tot hoger, hetgeen wij toerekenen aan de als gevolg van de extreme droogte, lagere productie in met name Oost-Europa en de forse kostenstijgingen van het transport over de waterwegen.

Ook in China zagen wij de prijzen, vooral in het vierde kwartaal, sterk stijgen. Nu niet als gevolg van droogte maar als gevolg van overvloedige regenval gedurende de oogstperiode, waardoor verschepingen moesten worden uitgesteld en goederen tegen een hogere prijs moesten worden geremplaceerd.

De activiteiten van onze Hongaarse deelneming zijn nog niet positief echter aanzienlijk beter dan over de vergelijkbare periode van 2002. Het fabriekscomplex in Lebeny staat te koop.

Wereldwijd zijn onze voorraden met succes verder teruggebracht en wordt de mix van de diverse verhandelde goederen qua omzet en marges geoptimaliseerd. In vergelijking met 2002 was de omzet in 2003 lager echter met een beduidend betere marge.

Marketing
Aan onze deelnemingen Witte Molen B.V. en Allesterin B.V., die vanuit Nederland actief zijn op de markten voor verpakte kleindierenvoeders, zijn de gevolgen van de klassieke vogelpest niet onopgemerkt voorbijgegaan. De omzet in grootverpakking van duiven- en vogelvoeders bleef hierdoor achter bij onze verwachting. Daarentegen groeide de afzet van onze kleinverpakkingen van vogelvoeders gestaag. Wij zijn verheugd dat de omzet van onze knaagdierenvoeders in zowel groot- als kleinverpakking nog immer toeneemt. Ook honden- en kattenvoer houden de stijgende lijn vast.

Geografisch bezien noteerden wij in Nederland een belangrijke groei. Daarentegen had Export te maken met een terugval. Echter, in zijn totaliteit is onze omzet van kleindierenvoeders in 2003 t.o.v. van 2002 gestegen bij nagenoeg gelijkblijvende marges.

Onze Zuid-Afrikaanse deelneming Umgeni Products (Pty) Ltd, welke actief is met het verpakken, verkopen en distribueren van onder meer bonen en rijst, heeft een goed vierde kwartaal gedraaid. Werd de marge in de eerste negen maanden nog negatief beïnvloed door het versneld afbouwen van prijsmatig boven de markt liggende voorraden, in het vierde kwartaal keerde het tij en verbeterden de marges aanzienlijk. Echter de eerder in het jaar opgelopen achterstand kon niet geheel worden goedgemaakt.

Vooruitzichten
Wij zijn positief gestemd en zien de toekomst met vertrouwen tegemoet. Echter zoals altijd benadrukken wij dat er factoren kunnen zijn welke buiten de invloedssfeer van onze onderneming liggen, die tot onvoorziene ontwikkelingen in de internationale productenhandel kunnen leiden. Voor het geven van een verantwoorde prognose voor 2004 is het nu dan ook nog te vroeg.
De definitieve cijfers zullen worden gepubliceerd op donderdag 11 maart 2004.








Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL