Persbericht van Alanheri

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 09/08/2007 21:10
HALFJAARCIJFERS 2007 EN STRATEGIE-UPDATE
A. Resultaten eerste halfjaar 2007
Onder verwijzing naar een eerder persbericht van heden waarin is aangegeven dat de jaarrekening over 2006 herziening behoeft maar nog niet gereed is, wijzen wij erop dat de vennootschap genoodzaakt is bij de bepaling van de cijfers over de eerste zes maanden van 2007 de nietvastgestelde
cijfers over 2006 als vertrekpunt te nemen.
De volledige halfjaarcijfers zijn weergegeven in bijlage 1.
Zoals daaruit valt op te maken, komt de omzet uit op € 31.806.000 (HJ 1 2006: € 37.814.000), een daling met 15,9%.

Handel
De in het eerste kwartaal sterk achtergebleven omzet kon ondanks herstel in het tweede kwartaal niet worden goedgemaakt. Ondanks een verbetering van het marge-percentage en lagere kosten dan in 2006, resulteerde dit in een verlies over het eerste halfjaar.

Diervoerders
Ondanks de weggevallen winteromzet in het eerste kwartaal en de gestaag verder afnemende omzet door de traditionele kanalen (dierenspeciaalzaken en kwekers) daalde de omzet slechts licht ten opzichte van 2006. De sterke toename van de grondstofprijzen kon niet tijdig worden doorberekend waardoor de marge achterbleef bij het budget en de hogere bedrijfskosten niet volledig gedekt
konden worden.
Het resultaat na belasting komt uit op € 593.000 negatief (HJ 1 2006: € 304.000 positief). Bij de beoordeling van de resultaten in het eerste halfjaar 2007 dient rekening te worden gehouden met incidentele kosten ten bedrage van € 399.000, die zijn gespecificeerd in bijlage 2.
In verband met een nader onderzoek naar de verrekenbaarheid van fiscaal compensabele verliezen en de daarmee verband houdende activeringsmogelijkheid is vooralsnog afgezien van het opnemen van een additionele belastinglatentie als gevolg van de in het eerste halfjaar 2007 geleden verliezen.

2
B. Strategie-update
Tijdens de BAVA d.d. 14 juni 2007 is toegezegd dat bij de publicatie van de halfjaarcijfers een strategie-update zou worden gegeven. Het hoeft geen betoog dat met het oog op hetgeen in het separate persbericht is vermeld over de herziening van de jaarrekening het stroomlijnen van interne
processen prioriteit dient te krijgen. Slechts indien het eigen huis op orde is, kan het proces van permanente waardevernietiging dat onder de voormalige directie heeft plaatsgevonden, worden omgebogen.
In dat kader is een voortvarend begin gemaakt met het doorvoeren van structurele kostenbesparingen die op jaarbasis minimaal circa € 700.000 moeten gaan bedragen. Essentieel daarbij is het in lijn brengen van de arbeidskosten met de toegevoegde waarde en het minimaliseren van de kosten van de inmiddels vrijwel overbodige holding.
Daarnaast dient in een branche waarin sprake is van smalle marges het kostenbewustzijn hoog in het vaandel te staan. Een analyse van de overige bedrijfskosten leert dat van gepaste zuinigheid niet altijd sprake is geweest en ook op dit terrein wordt actief naar verbetering gestreefd.
Duidelijk is dat de twee activiteiten (handel en diervoeders) te weinig synergie hebben om noodzakelijkerwijze in de huidige ondernemingsstructuur te moeten functioneren. Derhalve zijn in de afgelopen maanden gesprekken gevoerd met verschillende geïnteresseerde partijen in de afzonderlijke onderdelen van de vennootschap.
Hoewel deze gesprekken een doorgaans vrijblijvend en oriënterend karakter hadden, kon op voorhand al worden vastgesteld dat een eventuele transactie door aandeelhouders, bezien vanuit de huidige beurskoers, niet als aantrekkelijk zou worden ervaren. Daarnaast moest er rekening mee
worden gehouden dat geïnteresseerde partijen bij de voor dergelijke transacties gebruikelijke 'due diligence' zouden stuiten op de in een separaat persbericht geschetste verslaggevingsproblematiek.
Positief was wel dat minimaal twee van de geïnteresseerde partijen een waarde toekenden aan de beursnotering.
Met het oog op de belangen van vermogensverschaffers en werknemers geeft de vennootschap er derhalve de voorkeur aan vooralsnog zelfstandig de effectiviteit en efficiency van de operaties aan
te scherpen en de activiteiten middels organische groei en, waar zinvol, middels acquisities te versterken onder behoud van de beursnotering.
Teneinde de betekenis van de beursnotering te accentueren, voert de onderneming momenteel overleg met verschillende partijen om een animateur aan te stellen. Indien dit overleg tot overeenstemming leidt, zal het aandeel Alanheri doorlopend verhandelbaar zijn op Euronext.
Tevens zal op zo kort mogelijke termijn de certificering worden afgeschaft waardoor aandeelhouders de zeggenschapsrechten krijgen waar ze naar gangbare opvattingen recht op hebben.

ALANHERI N.V.
Voor cijfers zie bijlagen
(niet door accountants gecontroleerd)



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL