Resultaten 2006 van Alanheri.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 09/03/2007 17:25
Resultaten 2006
De resultaten zijn conform de voorlopige jaarrekening. Het netto resultaat over 2006 is uitgekomen op € 361.000 positief (2005: € 2.020.000 negatief). Het bedrijfsresultaat bedraagt € 569.000 (2005:
€ 86.000). De omzet bedroeg € 71.930.000 (2005: € 72.968.000). De accountantscontrole is nog niet afgerond en de jaarrekening is nog niet opgemaakt.
De toename van het eigen vermogen heeft hoofdzakelijk betrekking op de terugname van een bijzondere waardevermindering op het onroerend goed te Meeuwen, welke in 1998 is verwerkt ten laste van het eigen vermogen. De bijzondere waardevermindering was destijds noodzakelijk vanwege met deze objecten samenhangende (aanhoudende) verlieslatende bedrijfsactiviteiten.
Vanwege ingetreden rendementsherstel van deze bedrijfsactiviteiten en de verwachting dat deze een duurzaam karakter heeft, is besloten om de destijds doorgevoerde bijzondere waardevermindering terug te nemen in de balans ultimo 2006.

Dividend
Als de accountantscontrole is afgerond en de jaarrekening is opgemaakt zullen wij de winstbestemming middels een persbericht bekendmaken.

Jaarverslag
Het jaarverslag verschijnt op donderdag 19 april 2007.

Algemene Vergadering van Aandeelhouders
De Algemene Vergadering van Aandeelhouders wordt gehouden op donderdag 10 mei 2007, aanvang 11.00 uur in Hotel Valuas, Urbanusweg 9-11 te Venlo.

Strategie en vooruitzichten
In ons jaarverslag over 2005 hebben wij onze strategie ontvouwd, die er – kort samengevat – op neerkomt dat wij naast onze functie van leverancier van en handelaar in agrarische producten, voor wat betreft het verwerken en verpakken van agrarische producten ons willen concentreren op Europa. Het afstoten van Umgeni Products (Pty) Limited, als gevolg van de gekozen strategie, heeft
op 3 november 2006 plaatsgevonden.
Wij bevinden ons thans in de volgende fase van het proces waarin wij bezien op welke wijze, hetzij autonoom hetzij middels participaties en/of samenwerkingsverbanden de huidige twee divisies, te weten groothandel in agrarische producten (Alanheri Produkten B.V.) en marketing en distributie
van voeders voor kleine huisdieren (Allesterin B.V. en Witte Molen B.V.) zich verder kunnen ontwikkelen. Hierbij is ook de onderlinge samenhang en de plaats en functie van de Holding aan de orde.
Onze voornemens met betrekking tot de te volgen strategie zullen op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 10 mei 2007 als apart agendapunt worden behandeld.

Reactie XEA.nl
Een aansluiting bij een aandere branchegenoot zou de beste oplossing zijn. En misschien is de nieuwe groot belanghebeer daar al mee bezig.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL