Besluiten aandeelhoudersvergadering Vopak

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 24/04/2008 18:00
Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Koninklijke Vopak N.V. op 24 april 2008 zijn de volgende besluiten genomen:
• De jaarrekening over het boekjaar 2007 is vastgesteld.
• Het dividendvoorstel is goedgekeurd. Dit betekent dat op 2 mei 2008 een dividend zal worden uitgekeerd geheel in contanten van EUR 0,95 per gewoon aandeel. Vanaf 28 april 2008 zal het aandeel Vopak op Euronext Amsterdam ex-dividend worden genoteerd.
• Er is decharge verleend aan de leden van de Raad van Bestuur voor het gevoerde bestuur en aan de leden van de Raad van Commissarissen voor het gevoerde toezicht over het boekjaar 2007.
• De voorstellen met betrekking tot de aanpassing van het bezoldigingsbeleid van de leden van de Raad van Bestuur zijn goedgekeurd. Het betreft een aanpassing van het korte termijn variabele beloningsplan en de maximale bonus ‘opportunity’ van de voorzitter van de Raad van Bestuur. Daarnaast behelst het goedgekeurde voorstel voor de variabele beloning van de gehele Raad van Bestuur de financiële prestatie te baseren op de
resultaten exclusief exceptionele items in plaats van inclusief.
• De heer J.P.H. Broeders is herbenoemd tot lid (en voorzitter) van de Raad van Bestuur.
• De heer F.J.G.M. Cremers en de heer M. van der Vorm zijn herbenoemd tot lid van de Raad van Commissarissen en de heer van der Vorm blijft vice-voorzitter.
• De Raad van Bestuur is aangewezen als bevoegd orgaan om voor een periode van 18 maanden ter beurze of anderszins, onder bezwarende titel, volgestorte gewone aandelen in de vennootschap te verwerven.
• PricewaterhouseCoopers Accountants N.V. is herbenoemd als registeraccountant van de vennootschap en opdracht is verleend tot onderzoek van de jaarrekening over het boekjaar 2008.
Op het eind van de vergadering is de heer J.D. Bax teruggetreden als voorzitter en lid van de Raad van Commissarissen. Het bedrijf is hem zeer erkentelijk voor de verdienstelijke wijze waarop hij sinds 2002 heeft toegezien op het strategische veranderingsproces en de ontwikkeling van de
groeistrategie. Als zijn opvolger is door de Raad van Commissarissen de heer A. van Rossum benoemd.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL