Bedrijven in Nederland kunnen profiteren van het Jamal project.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 19/11/2007 16:21
Nederland en Rusland gaan samenwerken op dit Russische schiereiland, samen gas winnen.
Binnen nu en niet al te lange tijd gaan partijen dit project gezamenlijk onder de "lamp" leggen en kijken hoe dit aan te pakken.
De Missie die premier Balkenende in Rusland pas heeft gehad heeft van beide kant voor dit project belangstelling gewekt. Bouwbedrijven, pijpleidingen, en andere onderdelen voor dit project, kunnen aan bod komen. Russische maar ook Nederlandse bedrijven zullen erbij betrokken raken.
Wij van de redactie denken dan aan, o.a. GasUnie, Vopak voor transport en opslag, Shell, van Leeuwen Buizen, Haskoning e.a.
Toch vinden wij dat bedrijven dit soort plannen meer in hun strategie naar voor moeten brengen, meer duidelijkheid geven naar de investeerders toe (lees beleggers).
Er kan daar "werk" in de winkel komen, maar door het gezamenlijk aan te pakken met de Nederlandse "know-how", kunnen er meer zaken uit los komen. Ook de toeleveranciers kunnen hun voordeel daaruit betrekken.
Dan denken wij aan o.a. Econosto, die in Rusland haar visitekaartje heeft afgegeven bij het Kirishi-project. Werkt veel samen met Siemens (Dld).
Als wij dan lezen dat, met de ontginning van het Bovanenko-veld op Jamal een investering van ca. EUR 200 miljard kan gaan bedragen, maar daar staat tegenover, dat daar een jaarlijkse productie van ca. 250 miljard m3 gas uit kan gaan komen, is een deelneming best wel lucratief.
De tijd zal leren wie gaat deelnemen in dit/deze project(en).




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL