Verslag ava Versatel d.d. 12 mei j.l

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 13/05/2004 17:22
Hier een beknopt verslag van de AVA Versatel ten kantore van Versatel te Amsterdam. Om 12.10 uur opende de voorzitter de heer L. van Doorne de vergadering met doorname van de gebruikelijke stukken. De ontvangst voor de AVA was slecht geregeld en buiten werden wij opgewacht door ca. 15-25 mensen die stonden te roken, daar het binnen is verboden. Wel wordt er door deze mensen niet gewerkt als zij buiten staan en bij het verlaten waren het er nog enkele meer. Doe dat dan met dit soort dagen achter het kantoor.
Maar terug naar de vergadering, het zijn goede "techneuten", maar van een goede leiding van de ava, was er niet. Er werd in het Engels gesproken, zonder microfoon en ook nog onduidelijk. Na enige tijd vroeg onze vertegenwoordiger of het wat duidelijker kon. Dat zakte af en toe weer weg. Jammer, zet een installatie neer en dat verheldert al veel. Aanwezig waren 50.925.597 aandeelen met even zoveel stemmen, totaal 10,96%. Er was 1 vertegenwoordiger met ca. 40 miljoen stemmen, en dat is een beanstigend idee. Deze zou de "hele" vergadering kunnen "sturen en wegsturen"! Daarom moet de Code Tabaksblat hier een andere dan de voorgestelde oplossing voor zoeken. Dit is niet gezond voor bedrijf en aandeelhouders. De cijfers van het eerste kwartaal vielen de beurs tegen, maar de heren achter de tafel niet. De markt is zeer wisselvallig en wij (Versatel) doen het vrij goed en vooral in Duitsland. Duitsland en Belgie geven groei, o.a. ook door de overname. Ook wil Versatel meer in de zakelijke markt gaan doen en daarom ook de extra uitgaven voor de reklame campagne. Duitsland is verdeelt in regio's en dat werkt goed. De heer H.Huber gaat voor ons in Duitsland, op dagbasis werken ad. EUR 2.500 p.d. en dat zullen ca. 25 dagen gaan worden per jaar is de inschatting. Eind 2003 had Versatel ca. EUR 159 miljoen aan Kasgeld en daar zijn wij zuinig op en zullen dit met de les uit het verleden goed beheren en gebruiken voor acquisities. Op onze opmerking, koop eigen aandelen in nu, zij zijn goedkoop en je geeft een signaal naar de markt. Wilde de Heer Lazar dit toch niet doen. Door ons volgende voorstel, als U het wel doet, steunt U de koers en bij een overname, wil de tegenpartij vaak contant en aandelen van het bedrijf, dus Versatel aandelen. Hierdoor (de inkoop) komt er geen verwatering en U kunt zelf in uw "keuken" kijken, en weet u op de juiste momenten de aandelen in te kopen (buiten de sloten periode) en kunnen dan gebruikt worden bij een overname. Dan snijdt het mes van twee kanten en U steunt de markt en geeft een signaal. Toen leek er meer begrip voor onze stelling.
De techneuten, hebben meer verstand van de techniek, maar niet de techniek van de manier, hoe je met aandelen kunt omgaan. Versatel heeft wel een strategie, maar de financiele strategie liet men niet los. Die hield men voor zich, met de les uit het verleden. Wij kregen duidelijk uitgelegd over de cijfers 2003, cijfers 1e kw. 2004 en strategie voor de toekomst en de Corporate governance.
Er zit toekomst in Versatel, alleen moet het z'n tijd hebben en de markt is ook niet te voorspellen. Er wordt goed op de centen gelet en voor dit jaar wordt aan inkomsten voorzien van 570 - 590 miljoen, EBITDA 110 - 120 miljoen en een Vrij kasstroom van 10 - 20 miljoen
In het kort, Versatel kan het gaan maken, maar op bestuurlijk gebied moet nog het een en ander gebeuren. Er zijn 4 commissarissen vervangen door drie nieuwe en volgend jaar gaat er weer een af. Men wil terug naar minder mensen achter de tafel. Na de vergadering was het nog napraten en daar werd goed gebruik van gemaakt. De afstraffing op de beurs vinden wij (red.) dan ook niet terecht, maar de beurs heeft altijd gelijk.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL