Jaarcijfers 2004 Van der Moolen: nettoresultaat € 18,5 miljoen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 24/02/2005 07:32
Jaarcijfers 2004 Van der Moolen: nettoresultaat € 18,5 miljoen

het nettoresultaat is inclusief een netto last van € 2,3 miljoen inzake bijzondere waardeverminderingen (na aftrek belastingen en aandeel derden), een € 1,6 miljoen netto last gerelateerd aan de NYSE/SEC voorziening en een bijzondere belastingbate van € 6,5 miljoen
solvabiliteit gestegen van 27% naar 50% van het balanstotaal
dividend op gewone aandelen van € 0,22 per aandeel (of naar keuze in gewone aandelen.

Van der Moolen realiseerde in 2004 een nettoresultaat uit gewone bedrijfsuitoefening van € 18,5 miljoen, in vergelijking met een verlies van € 15,9 miljoen in 2003. Vóór bijzondere waardeverminderingen vaste activa en vóór bijzondere lasten inzake settlementkosten NYSE/SEC, bedroeg het nettoresultaat € 22,4 miljoen hetgeen 13% lager was dan de € 25,8 miljoen gerealiseerd in 2003. De bijzondere waardeverminderingen op vaste activa bedroegen in
2004 en 2003 respectievelijk € 2,3 miljoen en € 19,9 miljoen; beide bedragen na aftrek van belastingen en aandeel derden.
Van de 260 handelsdagen in 2004 sloot Van der Moolen er 257 af met een positief handelsresultaat (99%).
De Directie van Van der Moolen stelt voor om over 2004 een dividend van € 0,22 per gewoon aandeel uit te betalen (of naar keuze in gewone aandelen).

F.M.J. (Fred) Böttcher, directievoorzitter van Van der Moolen: “In 2004, een jaar van structurele veranderingen voor Van der Moolen, zijn we erin geslaagd om een netto resultaat van € 18,5 miljoen te realiseren ten opzichte van een verlies in 2003. Dit resultaat werd behaald onder moeilijke marktomstandigheden gedurende een groot deel van het jaar in zowel Europa als de Verenigde Staten. Gedurende het jaar heeft Van der Moolen al haar uitstaande bancaire schulden
afgelost, het staken van de handelsactiviteiten op de optiemarkten afgerond en haar solvabiliteitsratio aanzienlijk verbeterd.”

Balans
Het balanstotaal is gedaald van € 884,4 miljoen ultimo 2003 naar € 474,4 miljoen op 31 december 2004. Deze daling is met name het gevolg van de verkoop van VDM Bonds en het sluiten van de optieactiviteiten in de Verenigde Staten. De daling is voorts beïnvloed door de betaling van het grootste deel van de NYSE/SEC schikking, aflossingen van leningen en de depreciatie van de US
dollar ten opzichte van de Euro.
Het groepsvermogen gedeeld door het balanstotaal steeg van 27% op 31 december 2003 naar 50% ultimo 2004.
Het aansprakelijk vermogen bestaande uit het groepsvermogen en het langlopende deel van de achtergestelde leningen daalde van € 386,2 miljoen naar € 355,3 miljoen gedurende 2004. Dit werd met name veroorzaakt door de daling van onze achtergestelde leningen. Uitgedrukt als een percentage van het balanstotaal steeg het aansprakelijk vermogen van 44% ultimo 2003 naar 75% ultimo 2004.
De presentatie van een gedeelte van onze liquide middelen is aangepast conform internationale grondslagen voor financiële verslaggeving. Als gevolg hiervan zijn de liquide middelen aangehouden door VDM Specialists om te voldoen aan de “Net Liquid Assets Requirement” van de NYSE ten bedrage van $ 243 miljoen, verantwoord als financiële vaste activa. Vergelijkende cijfers met betrekking tot de balans en het kasstroomoverzicht zijn overeenkomstig aangepast.
Het saldo liquide middelen bedroeg ultimo 2004 € 40,7 miljoen. Hiervan stond ongeveer € 31 miljoen ter vrije beschikking van de Groep (ultimo 2003: € 11 miljoen).

Vooruitzichten
VDM vindt gegeven de structurele veranderingen die zowel in de Verenigde Staten als in Europa zich momenteel aftekenen, het niet verantwoord een uitspraak te doen over de winstontwikkeling over het lopende boekjaar.

Redactie XEA.nl, er is nog werk te doen bij Van der Moolen, het balanstotaal is aanzienlijk teruggelopen door verkoop van de Bonds, maar er zullen andere inkomsten terug moeten komen. Anders is Van der Moolen aan een afslankkuur bezig en dat moet niet te ver gaan. Van der Moolen heeft een juiste beurskoers voor deze cijfers. De toekomst ook niet duidelijk, terwijl het internet de toekomst kan maken. Maak er gebruik van Van der Moolen en wacht niet te lang.

Het overnemen van Binck zou weleens de 1e stap van Van der Mollen kunnen en "moeten" zijn, voor het te laat is.
Of Van der Mollen moet zelf in de "etalage" gaan staan. Is ook een oplossing.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL