Het jaarverslag nog eens doorgenomen van Van der Moolen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 02/05/2004 08:22
Wij hadden gisteren het verslag van AOT onderhanden en nu Van der Moolen. Dan trekt je een vergelijking en dan zien wij toch meer mogelijkheden voor AOT/Binck in het verschiet liggen en het zou een goede zaak zijn als Van der Moolen ook een internettak zou opzetten, gelijk Binck en Alex.
Internet heeft "het", voor de snelle "jongens"!
Van der Moolen heeft een eigenvermogen per 31-12-2003 p.a. van EUR 4,01. Er werd over 2003 geen dividend betaald, wel over de preferente financieringsaandelen en gezamelijk werd uit de overige reserve EUR 2,9 miljoen betaald aan pref.fin.dividend.Er zijn twee belangen van 5% en meer, t.w. Fortis met 7,4% (waarvan 5,8 pref.fin.aandelen) en Ducatus met 5,2% allen in pref.fin.aamdelen, dus zij hebben wel dividend 2003 gehad op de pref.fin.aandelen.
Van der Moolen heeft deskundige handelaren in huis, maar is kwetsbaar en dat is gebleken met de handel. De Claim van de SEC (VS) is met de andere betrokkenen gezamelijk afgekocht.
Van der Moolen is in Europa en de VS goed aanwezig, maar het internet staat nog niet gelijk Binck en Alex open en dat vinden wij (red.) een gemiste kans. Misschien dat Binck een kandidaat voor Van der Moolen is, om dat gemis op te vangen?
Intradayhandel in vaste fondsen maken je ook kwestbaar. V.D. Moolen zit o.a. in Disney en Nortel en hier is de laatste tijd het een en ander meegebeurd. Comcast trok zich terug (voor de overname van Disney) en Nortel topman Frank Dunn werd ontslagen.
Dan moet je goed in je positie zitten, want anders haal je een "natte broek".
In eerdere tijden waren dit soort gebeuren geen dagelijkse "kost", maar tegenwoordig zijn de verrassing er haast wel wekelijks.
V.D. Moolen haalt met 20 belangste fondsen ca. 45% van de directe handelsopbrengst in 2003 en dan ben je toch kwetsbaar, als er wat met "jouw" top 20 gebeurd. De deskundigheid ten spijt, dit verrast vrijwel iedereen.
Dan schrijft V.D.Moolen, "de verantwoordelijkheid voor de beheersing van het marktrisico ligt primair bij het management van onze dochterondenemingen, maar toch zal er een soort overkoppelende controle moedig zijn, zo kijken wij (red.), als oud vakgenoten er tegen op. De handel is soms te verleidelijk en dan mis je toch de "nestors" van vroeger, zoals Hans (Kroon). Die was "gewassen" in het vak. Dat is niet te leren uit een boekje, door schade word je wijzer en leer je het vak. Nu zijn de schades echter aanzienlijk groter dan in het verleden. Het definitieve vertrek van Hans, was voor ons (red. XEA.nl) het "keerpunt" bij Van der Moolen.
Wat zijn de vooruitzichten.
2003 was een teleurstellend jaar, zonder rekening te houden met onze financiele situatie, zijn op dit moment slechts beperkte mogelijkheden aanwezig om te investeren en onze kernactiviteiten uit te breiden. Wij zullen onze marketinginspanningen voortzetten om nieuwe NYSE specialistfondsen te verkrijgen. Tevens zullen wij trachten onze financiele positie te versterken en blijven uitkijken naar mogelijke acquisities. De financiering van mogelijke kandidaten zal dan op dat moment worden bekeken.
Wij zien, dit alles bijelkaar genomen, een toekomst bij Van der Moolen, maar niet zorgeloos.
Wij hebben het advies op houden staan, na eerst verkopen, want op deze koers biedt het aandeel kansen, maar de kansen bij AOT zagen wij groter in en zijn in AOT met de modelportefeuille op een koers van EUR 1,42 ingestapt (23/1/04), als signaal naar onze lezers.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL