Stork concludeert: Centaurus en Paulson bieden geen geloofwaardig alternatief

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 14/11/2006 07:52
Stork kondigt vandaag aan dat de Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen tot de conclusie zijn gekomen dat het voorstel, zoals door Centaurus en Paulson ("C&P") is voorgedragen op de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders ("BAVA") op 12 oktober 2006, geen geloofwaardig alternatief biedt voor de strategie van Stork en niet in het belang is van de onderneming, haar aandeelhouders en andere belanghebbenden. Stork kan dit voorstel dan ook niet accepteren.

Op basis van een zorgvuldige bestudering van de presentatie die C&P op de BAVA van 12 oktober heeft gegeven en een grondige analyse van de onderliggende veronderstellingen, is Stork tot de volgende conclusie gekomen:

De veronderstelling van C&P dat het voor Stork noodzakelijk is om een 'Tier 1' positie na te streven in aerospace wordt niet ondersteund door de relevante trends in de markt en houdt geen rekening met de huidige positie en het potentieel van Stork als een technologie gedreven specialist in haar markten.
Aerospace, Food Systems en Technical Services hebben een aanmerkelijk potentieel voor verdere waardecreatie en blijven profiteren van Stork's omvang en kracht. Door het afstoten van de niet-aerospace activiteiten zouden aandeelhouders niet meer volledig kunnen profiteren van dit potentieel en er is geen overtuigende reden om dit te doen.
Uitvoering van het voorstel van C&P zou het risicoprofiel van Stork aanzienlijk verslechteren, terwijl het onduidelijk is of dit verhoogde risico ook voldoende rendement biedt. Het zou de Aerospace divisie geen betere mogelijkheden bieden om haar strategie uit te voeren. Bovendien, implementatie van dit voorstel en de vereiste urgentie gaan waarschijnlijk gepaard met aanzienlijke onzekerheid en executierisico's, die een negatieve impact zullen hebben op de aandeelhouderswaarde.



Gebaseerd op de analyse van het voorstel en de conclusie zoals hierboven weergegeven, oordelen de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen dat implementatie van het voorstel van C&P onverantwoord zou zijn. Rekening houdend met hun verantwoordelijkheden onder Nederlandse Corporate Governance, kunnen zij de uitslag van de stemming op de BAVA van 12 oktober 2006 dan ook niet accepteren.

CEO Sjoerd Vollebregt: "We hebben het voorstel van Centaurus en Paulson zorgvuldig bestudeerd en geanalyseerd. Het voorstel houdt een drastische wijziging van onze succesvolle strategie van de afgelopen jaren in. We zijn het eens met C&P dat er een substantieel waardecreatie potentieel is binnen Stork. Echter, na een grondige analyse hebben we geconcludeerd dat dit potentieel niet gerealiseerd zal worden door uitvoering van hun voorstel. Naast de operationele en executierisico's die inherent zijn aan de drastische wijziging die zij voorstellen, zijn we tot de conclusie gekomen dat het voorstel zelf gebaseerd is op een onjuiste analyse en dat implementatie niet in het belang is van Stork, haar aandeelhouders en andere belanghebbenden.
We zullen ons nu weer richten op Stork's activiteiten om verdere mogelijkheden voor versnelde groei na te streven, een ambitie die wij delen met onze aandeelhouders."





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL