Stork nader bekeken.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 05/02/2006 06:52
Vorig jaar op 27 oktober was er een welkoms avond bij Stork i.p.v. een uitstapje, informatief , leerzaam en goed verzorgd. Toen zei de heer Vollebregt, in de 2e helft van 2006 wordt bekend welke divisie er van onze 4 divisies wordt verkocht. Dat is nu per 1/2/2006 al bekend gemaakt. De divisie Prints en het onderdeel Worksphere worden verkocht en daarmee hoopt Stork de laatste ronde van de ombouw operatie te hebben afgehandeld.
Hier ook; "China" die Stork in de wielen rijdt, maar kan dat straks ook niet met de vliegtuig bouw gebeuren? In China kan veel goedkoper gewerkt worden en als Stork het werk naar die regio wilt verplaatsen komen er allemaal andere zaken om de hoek kijken. Daar weet Draka over mee te praten.
Dan heeft Innoconcepts dat uitstekend door gehad en daar wordt veel gedaan voor hun onderdeel I-Pac.
Dus Stork gaat tot verkoop over.
De nieuwe strategie had de heer Vollebregt al voor ogen, naar moest nog met details worden uitgewerkt, die strategie gaat voor de aandeelhouders geld opleveren, ca. EUR 325 miljoen. Of er worden van dat geld misschien wel overnames gedaan. Dus wordt er een worst voorgehouden? Geen duidelijke strategie zouden wij zeggen, geld uitdelen is eenvoudig, maar om nu te zeggen of wij gaan overnames doen, vinden wij (red.) vreemd!
Welke strategie heb je dan? Is regeren niet vooruit zien!
Dan mag Stork wel een record winst hebben gemaakt van EUR 93 miljoen of EUR 2,92 per aandeel. Daaruit wil Stork een dividend betalen van EUR 1,10 = ca. 37% van de winst. Dat is mooi, maar als je toch geld wilt uitdelen, waarom geef je dan nu niet bijvoorbeeld 50 of 60% van de winst? De verkoop van Worksphere zou het beste passen bij Imtech, maar misschien zijn de kaarten al geschud. Hoe lopen de kosten voor afvloeiingen van personeel? Daar zijn nog geen duidelijke details of vrijgegeven, misschien op de AVA van 10 maart a.s.
Stork koopwaardig? Was koopwaardig, nu vinden wij het aandeel te duur en er moeten nog zoveel zaken gebeuren. Het aandeel deed vrijdag EUR 38,84,stel dat zij dit jaar EUR 3 maken, dan is de K/W 1 op 13, dan is er weinig ruimte voor meer! Stork wil resultaat uit de Aerospace halen en dat moet kunnen, maar dan moeten zij "krap" op de markt blijven. Op de info avond kwam het jonge managementteam goed uit de verf, daar hebben wij (red. XEA.nl) geen zorgen over, maar je sluit contracten af en daar moet je wel je grondstofprijs in doorberekenen. Dat kan voor de korte termijn en niet voor 2010 of later, maar je sluit wel een contract af. Dus zitten daar risico's in. Hoeveel bedrijven zijn daarmee niet het "schip" ingegaan! De tijdsduur (aflevering) en de grondstofprijs vinden wij een behoorlijke onzekerheid en de prijs van het aandeel lijkt daarover heen te kijken.
Er zijn aandelen die een beter rendement hebben met betere kansen voor de kortere/langere termijn, tegen een lagere prijs.
Kijk dagelijks op onze site en wij doen daarin verslag welke dat zijn.
Nog een fijne zondag, want alles gaat door. En voor morgen moet je vandaag je huiswerk maken.
Het werk gaat voor het meisje!



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL