Stork levert bijdrage aan nieuwe business jet van Dassault

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 15/02/2005 11:30
Stork levert bijdrage aan nieuwe business jet van Dassault

Vandaag presenteert de Franse luchtvaartonderneming Dassault Aviation haar nieuwste business jet: de Falcon 7X. Aan dit geavanceerde toestel levert Stork Aerospace een bijdrage in de vorm van ontwerp en productie van de bewegende delen van de vleugels, de zogenaamde ‘flaps’, rolroeren en spoilers. De opdracht vertegenwoordigt voor Stork een al eerder gemelde waarde van meer dan
EUR 100 miljoen, gespreid over een periode van ruim tien jaar vanaf 2004.

De volledig nieuwe Dassault Falcon 7X business jet wordt vandaag in Bordeaux via een ‘roll-out’ gepresenteerd en zal op korte termijn het luchtruim kiezen voor een serie testvluchten. Mede door de inbreng van de geavanceerde ontwerptechnieken en lichtgewicht materialen van Stork Aerospace vertegenwoordigt de nieuwe business jet technologische vernieuwingen die het toestel extra interessant maken. Zo voldoet het aan hoge aërodynamische eisen t.b.v. grotere hoogte en snelheid en vinden ontwerp en productie plaats in een volledig geïntegreerde digitale omgeving. Daarnaast is het de eerste business jet met volledige ‘fly by wire’ technologie.

Dassault Aviation is een vooraanstaande Europese luchtvaartonderneming in zowel het civiele als het militaire marktsegment.

Stork Aerospace ontwikkelt en produceert hoogwaardige componenten en systemen voor de lucht- en ruimtevaartindustrie en levert geïntegreerde servicediensten aan eigenaren en gebruikers van vliegtuigen. In 2004 boekte de groep met 3.200 medewerkers een omzet van Eur 495 miljoen van de totale Stork omzet van Eur1,8 miljard.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL