Stork cijfers nader bekeken.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 07/08/2004 09:36
Stork heeft het 1e halfjaar 2004 een winst van Eur 39,1 miljoen behaald (was 35,8 miljoen in 2003). Totaal werd er in 2003 EUR 87 na afschrijvingen behaald, of EUR 2,28 per aandeel. Daaruit werd toen een dividend van EUR 0,65 betaald (29%).
Voor het derde kwartaal, het nu lopende, wordt een forse (schaal Mock 45%>) daling van het resultaat verwacht. En Stork zit ruim in dit kwartaal, dus die verwachting kan wel juist zijn. Ook met een herstel in het vierde kwartaal, zal het moeilijk worden het resultaat van 2003 te evenaren.
Wel gaat de reorganisatie bij Stork door en wordt de kwaliteit van de winst beter en als het herstel economie doorzet, gaat Stork ook mee profiteren.
De technische dienstverlening zat in het 2e kwartaal een groei en de omzet kwam uit op ca. EUR 229 miljoen. Toch zou deze divisie wel eens afgestoten kunnen worden, deze zou bij Imtech passen. Op die 229 miljoen zat een winst van EUR 14 miljoen, een marge van ca. 6%.
Stork zal het in de toekomst moeten hebben van de afdeling Aerospace en daar bleef de omzet eigenlijk steken op 102 miljoen (was 100 miljoen) en de marges verbeterde naar ca. 10% en de winst kwam uit op EUR 10 miljoen (was 3 miljoen).
Ook komen er meer orders binnen voor de Airbus A380 o.a. de staartvleugels. De oude Fokkervliegtuigen die weer op de markt vernieuwd komen, is werk van/voor Stork en dat heeft in het tweede kwartaal ook bijgedragen aan de verbetering van het resultaat en het verder onderhoud Fokkers zal minder massaal zijn en meer gespreid.
De divisie van de industriele componenten draait Quit en de problemen blijven bij de "kippen" zitten, dat is voor ons te begrijpen, want een kip schrapt altijd achteruit! Wel is er meer vraag naar kip, lekker snel klaar, maar dat is ook weer tijdelijk en de "vogelpest", heeft bij Kuhne&Heitz voor een daling resultaat gezorgd en dat voelt Stork in deze divisie ook.
Prints is ook een klein onderdeel en had een daling van omzet van EUR 56 naar 49 miljoen, het resutaat daalde met 1 miljoen naar EUR 5 miljoen.


Samenvattend:
Wij zien dat de nieuwe man nog veel werk te doen heeft en dat het herstel bij Stork al stevig in de koers is verwerkt. Stork komt van de ca. EUR 5 af en dan is een koers van nu ca. 17-18 dik betaald. Laten wij uitgaan van een gelijk dividend van EUR 0,65, zit je op een rendement van nog geen 4%.
Wij hebben Stork op een verkoop gezet, in afwachting van de heer Vollebregt en zijn mensen gaat laten zien de komende tijd.
Een ervenaring van het resultaat van 2003 is een goed resultaat, maar de verwachting voor de komende jaren, is een "onzekere", dus wij blijven bij verkopen.
Er zijn nog kandidaten met betere kansen en haast hetzelfde dividend, maar lagere koers. Kijk naar o.a. Oce (koers nu EUR 12,13 en Stork EUR 17,13), daar zit meer voor de belegger in op de korte en middellange termijn.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL